Iselinn Andersen - ☮

London guide


Selv pleier jeg å fly med Norwegian og liker å ta det billigste alternativet. Men SAS og Ryanair har også direkteruter fra Gardemoen. Flyturen har en ganske behagelig tid på ca 2. timer. Du kan få ganske billige turer til London, så det skader ikke å lete litt!

Jeg har både sovet på hostel litt utenfor byen og et superfancy hotell rett ved Liverpool Street. Sistnevnte er såklart å anbefale! Etter en lang dag med trasking er det utrolig deilig å kunne slappe av på et ordentlig, rent hotell med eget bad. Hotellet vi bodde på het The Montalm Hotel at The Brewery. Fantastisk hotell, med en kjent frokost og en helt syk restaurant.

Fra flyplassen: Tar du flyet til Gatwick kan du ta ekspresstoget herfra til Victoria Station. Det er en halvtimes togtur, og togene går hvert 15. minutt. Et tips er å kjøpe billett online et par dager før du reiser, slik sparer du penger og ikke minst tid.Oyster Card: Er helt uvurdelig i London! Dette kortet gjelder til både undergrunn og buss, og siden kollektivtransporten er såpass bra der så er det utrolig enkelt å navigere seg rundt om i byen.Taxi: Er man utrolig sliten så kan det være utrolig deilig å bare få tak i en taxi for å komme seg hjem. Det koster litt penger, men er såklart mye billigere enn her i Norge. Er dere en jentegjeng ute på livet i London og skal ha taxi i de sene nattetimer, kan det være lurt å speide etter rosa taxier. Disse er såkalte "Pink Ladies", et taxifirma med kun kvinnelige sjåfører, som bare tar på kvinnelige passasjerer for at alle parter skal føle seg trygge.

Oxford Street: Her finner du mange butikker som er en selvfølge å stikke innom når man er i London. Her er det åpent hele uken, og til sent på kveld. Her ligger blant annet Primark, Topshop, Miss Selfridges, River Island, Urban Outfitters, Bershka, New Look, Nike Town og Pull&Bear.

 

Regent Street: Her finner du også kjente merkebutikker som Zara og H&M. Gaten ligger rett ved Oxford Street, men er du heldig kan det være litt færre mennesker i denne gaten.New Bond Street: Her finner du merkevarer som Chanel, Louis Vuitton, Gucci og sist men ikke minst: Victorias Secret! Her ligger nemlig en gigantisk butikk, med ekstrem trengsel.Sentere: Harrod's er et senter de fleste har hørt om. Dette ligger i Knightsbridge og er virkelig et syn i juletider! Jeg var der i november og fikk sett de flotte juledekorasjonene, men hoppet over det denne gangen da det ikke var noe jeg skulle ha der. Selfridges er også et ekslusivt varehus i London hvor de selger blant annet merker som Alexander Wang og Isabel Marant. Westfield er et helt nytt senter med vanlige butikker som Accessorize, Diesel og Gap.

Markeder: London har mange flotte markeder, og jeg fikk faktisk ikke besøkt et eneste ett denne gangen! Camden er et marked som selger både klær, vesker og sko og er kjent for skinnvarer. De er åpne fra mandag - søndag 09:00 - 18:00. Nærmeste undergrunnstasjon er Camden Town

Spitafields Marked er et marked hvor unge designere viser frem kreasjonene sine. Dette markedet er perfekt på regnfulle dager siden det er innendørs. Åpent søndag 10:00 - 16:00. Nærmeste undergrunnstasjon er Liverpool Street Station.

Portobello Road Marked selger både vintage og nye designervarer. Disse har forskjellige åpningsdager for hver dag, så lurt å sjekke dette først. Nærmeste undergrunnsstasjon er Notting Hill Gate.Vintage: Radio Days (Waterloo station), Beyond Retro (Newington Road), Absolute Vintage (Hanbury Street) og Blondie (Commercial Street) er nok de mest kjente vintage og seconhand butikkene i London.

Drugstores: De har så utrolig mye kult, til kjempelave priser. I London burde du stikke innom Boots, der har de blant annet Real Techniques sminebørstene, og mange andre kule sminkemerker.

English Breakfast: Noe du virkelig må ha når du reiser til England er english breakfast. Oftest bestående av egg, bacon, bønner og toast. Viktig med nypresset appelsinjuice til. Det finnes utrolig mange flotte frokoststeder rundt om i London, men jeg og Chris har kjørt oss fast på en kjempesliten cafè inne på Liverpool Street Station som heter Ponti's. Selv om stedet ser utrolig slitent ut og det er sinnssykt varmt der inne, så er frokosten så ufattelig god!Hard Rock Cafè: Hard Rock er jo en turistfelle i seg selv, men de har gode burgere og øl. Men den i London er faktisk den aller første Hard Rocken som ble åpnet! Husk å også gå innom Hard Rock museumet. Prøv forresten brownies with fudge desserten, og hot wings til forrett. Altfor godt! Restauranten ligger ved Hyde Park Corner.
All Bar One: En restaurantkjede rundt om i hele Great Britian som serverer veldig god mat. Ble spesielt imponert over lunchen dems, chicken enchiladas var veldig godt!Pub til pub: Dette må alle som er i London gjøre! Finn en bargate og gå igjennom. Bare husk at i England begynner man å ta seg en pils rett etter jobb, og de stenger i 12-tiden. Ikke helt som hjemme med andre ord! Er utrolig god stemning på pubene rundt Liverpool Street fredag ettermiddag.

Starbucks: Jeg kommer ikke her for kaffe, men for den deilige chocolate frappuchinoen! Et perfekt hvilested imellom slagene. De fleste Starbucksene ved de store handlegatene er ganske fulle, så hvis målet er å slappe av ville jeg rådet deg til å gå litt lenger bort fra de verste turiststedene.

Tør å gå bort ifra de heftigste turiststedene: Du merker det stort sett ganske kjapt om det er et OK sted å spise på eller ikke. Personlig har jeg aldri fått vond mat når jeg har vært ute og spist i London.

Musikal: Dette er vel egentlig et must når du er i London, men vi skippet det denne gagen. Jeg er bare ikke glad i musikaler, men jeg har vært på We Will Rock You og synes den var helt okei (mest fordi jeg er fan av Queen)

Hop on hop off: Fantastisk måte å se byen på er disse bussene! Man får også litt bedre utsikt og bedre bilder av byen.Thames tour: Jeg vil virkelig anbefale å kjøpe billettene til bussene med Thames tour inkludert. Utrolig kult å se byen fra elva, og de fortalte mange morsomme fakta om broene og bygningene.Big Ben, Tower of London,  Buckingham Palace, House of Parlament, Trafalgar Square, London bridge, osv: Er også verdt et besøk. Har hørt at London Tower experience er utrolig bra, men var så utrolig lang kø der at jeg venter til en annen gang med å få gjort dette. Spektakulære bygninger og nydelige statuer.

Parkene: London har mange nydelige parker, blant annet Hyde Park og parken rett ved Buckinham Palace. Perfekt å ligge i skyggen på altfor varme dager når du trenger en pause.

Museum: London har også mange museumer, blant annet et Natural History Museum som jeg alltid synes er kult! Høflighet og orden: Britene er veldig opptatt av orden og høflighet. Dulter du borti noen sier du "I'm sorry", og det skader ikke å si "sir" og "ma'am" heller. Si takk og versågod! Vent til folkene på undergrunnen har gått av før du går på, og følg skiltene når det står "walk on left, stand right".

Billig shopping: Personlig synes jeg ikke klær og sko er så veldig mye billigere her enn standard butikker hjemme i Norge, bortsett fra på Primark, såklart. Så spar opp masse penger før du reiser, de flyr fort avsted! Sminke er endel billigere enn hjemme, iallefall produktene jeg bruker.Tax-free shopping: Spør om Tax Free ordning inni butikkene der du skal handle. Noen gir deg bare en kjempelang kvittering, og noen steder må du ha med pass. Her kan du spare mye penger!

 

Har du vært i London før? Hva er ditt beste London-tips? 

Selvgjort er velgjort


The New Black neglelakk i verdens fineste hvitfarge kan du kjøpe her.

Hei og god mandagskveld alle sammen! I dag våknet jeg opp og følte meg ikke bra i det hele tatt, og siden jeg i tillegg fikk en skrue inn i hælen på lørdag (haha..) så var det på tide med et fotbad og lese ut blader jeg ikke har fått åpnet ennå engang. Silkemyte føtter er noe av det beste som finnes på sommeren! Og hvite negler er definitvt en favoritt hos meg for tiden. Jeg har bare tatt det helt kuli med andre ord. Hva gjør dere på denne nydelige mandagskvelden?

Film: En sommerdag II
På fredag feiret Daniel 20 år, og det måtte jo feires med en film! For å se den i HD må du gå inn på linken som kommer opp når du trykker på HD-knappen.

 

Innkjøp fra London


Hei alle sammen! Da var det virkelig på tide å få vist noen av disse innkjøpene. Jeg hadde egentlig tenkt å ta noen bilder av meg med klærne på siden det ikke er alt som ser like fint ut brettet sammen, men det er rett og slett så varmt at det er uforsvarlig å ha klær på seg haha. Så dette er med andre ord ikke alt, men en god del!

Undertøy fra Victorias Secret.

Body mists fra Victorias Secret | Shotteglass fra Buckingham Palace Boutiqe | Ankelsmykker fra Primark | Bok fra Waterstones

Ringholder fra Urban Outfitters

Room fragrance og hand & body lotion fra Buckingham Palace boutiqe | Hodepynt fra Primark

Moustache klokke fra Primark | Cropped tee fra Primark | Armbånd fra Primark

Cardigan fra Primark | Shorts fra River Island | Sko fra Miss Selfridges | Topp fra Urban Outfitters

Treningssko fra Nike | Sekk fra Primark | Hårbørst fra Primark | Bok fra Waterstones

Skjørt fra Miss Selfridges | Body lotion fra Victorias Secret

Real Techniques børster fra Boots | Fotsålefil fra Boots | Genser fra New Look | Øyevippetang fra Primark | Fotoalbum fra Urban Outfitters

Shorts fra H&M | Kaffekopp fra New Look | Fuji polaroidkamera fra Urban Outfitters

Veske fra Topshop | Sminkepung fra Topshop

 

Hva synes du om innkjøpene?

Siste dag i London


Åååh, er så trist at avreisen er i kveld. Vi har kost oss så masse her i London i disse fire dagene at det er utrolig trist å dra hjem. I dag skal vi gå på Primark for å prøve å få med oss noe hjem, hehe. Her kommer et knippe bilder av de siste dagene.Noen som er interessert i en London guide når jeg kommer hjem forresten? 

London calling


Hei alle sammen! Nå er vi virkelig godt stasjonert her i London, og har brukt dagen på å se litt turistgreier og litt shopping og MASSE restaurantbesøk. Det er nemlig 30 grader her nede og helt sinnsykt varmt. Tanken på å prøve klær er faktisk skikkelig skrekkelig, så jeg har ikke kjøpt meg et eneste plagg ennå. Men vi koser oss veldig fordiom altså! Vi har reservert bord på en søt restaurant rett borti gata her, også fant jeg ut av at de har Snatch (som er min favorittfilm) på Netflix her nede, så det blir garantert film på senga før det blir natta, haha.Litt av dagens fangst! Viser så klart full innkjøpsliste når jeg kommer hjem. Hvordan er været hos deg?

Fra Sverige til England


Hallo alle sammen! Nå sitter jeg faktisk fra hotellrommet mitt i London og oppdaterer bloggen, hihi! Men for å komme à jour så tenkte jeg å vise dere noen bilder fra den kjempekoselige campingferien jeg var på sammen med Christopher og familien hans i Sverige.

Fine Göteborg! Christopher glemte bagen min hjemme, så jeg måtte nødshoppe litt her, haha.

I Liseberg.Jeg tok faktisk dette monsteret av et pariserhjul, men høydeskrekken min ble ikke glad.Bohus Fästning. Utrolig kul plass!

En utrolig koselig ferie, altså. Vi reiste faktisk ifra Sverige i to-tiden i går natt for å komme oss til London. Så i går klarte vi bare å være våkne til 6-tiden på kvelden før vi sluknet og våknet av brannalarmen i dag morges, hehe. Nå skal det dusjes og SÅ blir det endelig en utrolig digg english breakfast. Vi snakkes senere!

9 tips til hva du kan gjøre om sommeren


Sommeren er uten tvil min favorittårstid, men noenganger blir dagene litt lange og spørsmålet "hva skal jeg finne på?" dukker opp. Her er 9 tips til deg!

1. Overnatte ute. Enten du vil sove i telt, på trampolina eller bare lage en svær seng ute som du kan kikke på stjernene fra. Gøy med venner og that one special! 

2. Piknik. Dette er så utrolig koselig, spesielt nå på sommeren. Pakk ned favorittmaten din, puter og pledd og kos deg en avsides plass. Er du alene er det ekstra deilig å ha med favorittlektyren din, enten det er en roman eller Elle.3. Spadag. Spesielt perfekt på gråværsdager. Ha føttene i grønnsåpevann, fotfil, gode kremer og en fresh neglelakk. 

4. Matlaging. Jeg elsker å lage mat, og om sommeren liker jeg å eksperimentere med nye oppskrifter. Og det beste er å flytte kjøkkenet ut! Da er grillen god å ha. Ekstra godt smaker det hvis fisken er fanget selv og soppen selvplukket.5. Være aktiv ute. Spill volleyball, fotball, gå på lange turer og svøm. Mulighetene er uendelige!

6. Inviter venner. Bare å være med dem er nok, dere finner garantert på noe å gjøre sammen.
7. Roadtrip! Få med venner, eller dra på en weekendtrip med familien din.8. Begynn på et etterlengtet prosjekt. Enten det er å lære å sy, dyrke egne planter, skrive bok eller bare rydde ut av garderoben så er det på sommeren du har god tid.

9. Dra på stranden. Dette er noe jeg prøver å bli flinkere til hvert år, fordi det er jo så gøy. Sett av en formiddag til å kose deg på stranda. Hallo, D-vitamin! Men ikke legg solkremen igjen hjemme!
 

Hva er ditt tips til hva man kan gjøre om sommeren?

 

 

Tans fade, memories lastHei alle sammen! Nå er det faktisk en god stund siden sist, men jeg har egentlig tatt meg en litt "ufrivillig" sommerferie, hehe. I det siste har jeg vært på hytta uten strøm og internett, bare fantastisk 4G - men mobilblogging er virkelig ikke noe for meg. Det har vært fantastisk å bare koble helt ut og være sammen med familien. I dag reiser jeg faktisk til Sverige sammen med Christopher og familien hans, hvor vi blir frem til torsdag, hvor det da blir London! Åh, dette blir en fantastisk ferie. Forhåpentligvis kommer jeg på blogger-beina mine igjen når vi kommer til London, vi har nemlig et flott hotell denne ganga (til forandring, haha!) og internett på rommet. Håper alle nyter sommeren og godværet 

Cuteness overload
Åååh! Var og tok bilder av disse skjønningene her om dagen, og jeg visste helt ærlig ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, haha. Selv om jeg elsker alle slags dyr så har jeg en spesiell forkjærlighet til hunder. Vil også nevne i forbifarten at jeg blir like sjokkert hvert eneste år om hvor mange som dumper kjæledyrene sine nå i ferien. Husk at dyret ikke valgte deg, du valgte den.

 

Takk for i år!


Hovefestivalen er, og vil alltid være magisk. Jeg vil gjerne si tusen takk til alle som har vært med på å gjøre dette året fantastisk, og min personlige favoritt blant alle årene jeg har vært på festivalen. Selv om ME-en desverre har klart å overta det sekundet jeg kom hjem så skal jeg prøve så godt jeg kan å oppdatere med alle bildene jeg har tatt i løpet av disse 6 dagene. Hvert år så er det ufattelig rart å komme hjem, etter man har dusja i godt over to timer i førti grader, spist mat fra en tallerken med kniv og gaffel og sovet ut i en tørr seng uten å måtte kle seg opp som om man skulle på ekspedisjon til Nordpolen så er det plutselig ingenting å gjøre lengre. Jeg kan gå på butikken uten å fylle på cashless-kortet og jeg slipper å se jenter som snyter nesa rett ned på gulvet i dusjen. 

Er egentlig rart å tenke på hvor raskt man danner seg et eget lite samfunn på Tromøya. Som dama på Europris sa da vi var innom for å kjøpe noen nye stoler "Er dere på festival? Oser Hovefestivaldeltagere av dere!" Hun var søt da, da vi prøvde å forklare at vi nettopp hadde dusja ble hun flau og sa hun ikke mente at vi stinka, og at hun skulle holde kjeft.

Bastille

The Offspring. Har aldri vært på en konsert med så mye stemning!Memphis May Fire.

Parkourfolkene stjal showet på de fleste konsertene. Utrolig flinke!

Bring Me The Horizon. It's like im sleeeeepwalkiiiiiing!

Helt fremst på Skambankt. Fikk setlist og Terje pekte på meg og sa vi alltid skulle være sammen. SMELT!

Savner allerede de flotte jentene jeg har campet med sammen med i år, takk for en legendarisk uke 

#Hoveblogg14

Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Mitt navn er Iselinn Andersen, jeg er enogtyve år gammel og bor i den lille kommunen i havgapet - Lindesnes. Her bor jeg i et hus langt ute på landet men samboeren min, hunden vår og kattene våre. Min største lidenskap er fotografi, og det er hovedgrunnen til at jeg begynte å blogge i 2012. Her kan du lese om alt fra fototips, min interesse for mote og skjønnhet, interiør og matoppskrifter. Legg meg gjerne til som venn :-)

KONTAKT:
iselinnandersen@hotmail.nohits