Iselinn Andersen - ☮

Julemarked og visittkort


I got accepted to Harvard! Nei, ikke helt - men jeg fikk lov til å selge bilder, puter, kort ++ på julemessa til Drømmen Vår! De har så utrolig mye fint der at det er helt vilt. De har ingen nettbutikk - men du kan kikke innom facebooken deres HER for å kikke litt. Jeg er  ganske så i ekstase, har egentlig tenkt på å selge bilder og liknende på messer og slikt ganske lenge, så jeg holder på å sortere ut bilder jeg vil selge, hvordan jeg vil ha de osv osv. Jeg har også bestilt visittkort som jeg skal gi bort så folk vet jeg eksisterer :p Så jeg anbefaler alle som bor i Mandalsområdet om å ta turen innom! Tror det blir veldig koselig med bål og stands og alt mulig :-)

 

 Uhyre enkle kort! Skal du på julemarked i år?

New inKjole ifra midseason salget til Nelly.com:  165,-

Dressjakke fra h&m: 399,-


Gleder meg til å bruke dette :-D 

Gamle bilder: del I


Jeg tenkte jeg skulle begynne med å legge ut et par tidligere bilder sånn ca 1 gang i uka. Her kommer iallefall første del, fortell meg gjerne hva du synes :-)

 

 

 


 


Burde jeg fortsette med å legge ut gamle bilder? 

Vinn hos fantastiske bubbelgirls.blogspot.no!


Jeg har kikka litt rundt på diverse ting og tang ikveld, og jeg må si - jeg har blitt helt forelska i bubbelgirls! Trykk her for facebooken deres, og her for nettstedet deres. 

 

 

Se så mye fint daaaa! De har faktisk akkurat slike ting jeg liker. Liker veldig godt at de har noe for enhver smak: alt ifra perler til nagler til tyll og til dødningehoder. Jeg har faktisk allerede kjøpt en liten (egentlig ganske stor) ting av de som er på vei til meg i posten! Huaa, can't wait! Må også presisere å si at det jeg har opplevd til nå, så har de fantastisk bra service og de holder meg oppdatert på leveransen min via facebook, noe som passer ypperlig for meg! 

Og som om ikke dette er bra nok så har de altså en konkurranse som alle bloggere kan melde seg på å vinne en valgri gave for hele 450 kroner. Da trykker du bare inne på DENNE linken for å komme til innlegget, og for å delta!

 

- Har du handla på Bubbelgirls noen ganger?

Alle trenger en liten 'pick me up' nå og da


Når du går rundt og snufser, nyser og er sår i halsen, bikkja skal bare mase og uansett hvor mye du rydder i leiligheten ser den bare jævlig ut med en gang. De dagene trenger du litt motivasjonsord. Så versågod både til meg selv og dere!

 

Jeg føler meg iallefall bedre allerede 

Lund på kveldstid


Var ute en tur med Connie istad, da jeg kom ned til båtplassene, og himmelen var så syyykt fin. Måtte bare løpe hjem og hente kamera + stativ. Bildet er ikke redigert eller noe ennå (Kun konvertert til jpeg og lagt signaturen min på). Synes egentlig ikke Kristiansand er en fin by, og Lund er ikke akkurat en fin plass heller (som du kan se..) Men akkurat dette bildet ble jeg faktisk litt fornøyd med. 

Kakeoppskrift: Safarikjekskake med bær.


Jeg har fått endel spørsmål om jeg kan legge ut oppskrifta på denne kaka/ desserten her på bloggen, så her kommer den! Jeg synes den er kjempegod, og et fint avbrekk ifra bare sjokoladekaker og slikt (selv om ingenting kan erstatte sjokoladekake altså). Det er min kjære mamma som skal ha æren for både kaka og oppskriften vel og merke. Slik ser kaka ut når den er ferdig:

 

 

Dette trenger du:

1-2 pakker safarikjeks (spørs hvor tjukk du vil at bunnen skal være)

200 gram melis

1 pakke philadelfia eller 2 pakker tine naturell ost

1 kremfløte (evt lett kremfløte for de som vil det)

Bær/ frukt av ønske (jeg likte veldig godt jordbær, bringebær, blåbær og kiwi)

 

Slik gjør du:

Knus kjeksen rett i formen (med hendene) du kan bruke en paiform eller ildfast form

Pisk osten og melisen sammen, pisk kremfløten for seg selv. Deretter vender du det sammen og legger det over safarikjeksen

Ta til slutt oppkutta frukt/ bær på toppen. Supergodt!

 

 

Noe du kunne tenke deg å lage?

Familiebursdag /bilder


I går var vi på besøk hos min bror og familien langt oppå heia, niesa mi hadde nemlig bursdag. 7 år gammel ble hun! Helt utrolig hvor fort tiden går. De små tantebarna mine har blitt så utrolig store allerede. Vi hadde det iallefall kjempekoselig i bursdag, og veldig gøy å treffe familien igjen. Tok endel bilder - de hadde nemlig fått så fine, store vinduer som gav et perfekt lys. Haha, typisk meg. Men gøy å ha litt bilder av slike dager også. 

 

Bursdagsjenta! 

 

Iallefall ei lita jente som var villig til å modellere for tanta sil

 

Fikk noen døøødsfine øredobber.

 

Kaffe må man ha..

 

Bror og søster som blir photobombed av hver sitt avkom, haha. Digger dette!

 

Store, skumle menn kan også smile noenganger.

 

Eldste nevøen min som snart blir 12 år! Wææ! They grow up so fast! 

 

Totalt fascinert av bestefars briller.  

Det var da lørdagsformiddagen min i grove trekk. Hva gjorde du i går?

Sjekk de fine, store putene jeg har fått!


Til bursdagen min fikk jeg noe jeg virkelig har ønsket meg lenge  - store puter med dyremotiv på! Og det beste var at søstera mi hadde laget de selv. Helt perfekte er de! Kjøper man slike i butikken koster de jo mange hundre kroner hver, så dette var virkelig en fin gave! 

 

 

Er de ikke nydelige? :D

Innkjøp fra Lisboa del III


Hadde ikke så mange i dette innlegget, for resten av det jeg kjøpte er vel lite interessant. Undertøy, solbriller, strømpebukser og sånn. Ikke spennende. Så dette blir vel egentlig siste del, men ikke heeelt - for jeg fikk en helt spesiell liten sak der i Lisboa av Chris som fortjener et helt eget innlegg. Hvis dere liker tingene kan du finne del I her og del II her. 

Høyhælte, nydelige sko fra Primark.

 


 Så harry og grusomme neglefiler at jeg bare måtte ha de, haha. Fra Primark.

 Hallo, fine? Ja, for fannnnh. Sko som likner farlig mye på dr. martens for 160 kr. Studenter må hore seg for å kjøpe dr. martens, så jeg er fornøyd. Primark in my 
Cardigan fra en helt random bakgatebutikk med myyye kult. Jeg DIGGER denne. 

Noen av innkjøpene du likte? 

Produktanbefaling: Hårkur


Redken Color Extend Sun er helt genial! Vant den i en mediekonkurranse engang, og etter første gang jeg brukte den kjente jeg bare hvor deilig og silkemykt håret ble. Også lukta det fantastisk! Spesielt ypperlig for deg som farger håret ofte (slikt som meg). I tillegg blir håret mitt veldig bleket når jeg er ute i sola, selv om håret mitt er bleiksvart. Jeg brukte denne da jeg var i Lisboa, og fargen forsvant ikke i det hele tatt. Anbefales på det beste. Ikke er den så aller værst i pris heller. 250,- på blivakker.no, og synes det er rimelig greit for en profesjonell hårkur. Denne skal iallefall jeg bruke fremover! Her kan du kjøpe den.

 Har du prøvd denne kuren før? 

Siste rest av høst (bilder)


Var jo nermest storm her i går, så nå er nærmest alle de fargerike bladene borte. Jeg liker ikke høst eller vinter jeg altså. Æsj.. Blir lei meg bare av tanken. Men jeg trosser alt og tok noen bilder fra da jeg gikk tur med min lille pelsdott isted. Synd det ikke var fint vær, bildene ble litt grå synes jeg.

 

 

 

 

 

Ka du tru? Liker du høsten?

Blogger jeg synes fortjener mer oppmerksomhet


Det finnes utallige forskjellige blogger der ute, og det er endel av de jeg ikke helt kan forstå hvorfor har så mange lesere. Nei, jeg sier ikke bloggen min er et verdens underverk, men mange blogger som skal være så forbanna inspirerende er egentlig bare full av tull. Her er et knippe blogger jeg liker å lese. Enten fordi de skriver bra, er veldig flinke på noe eller kanskje bare at de har en hysterisk morsom og gøyal blogg. Rett og slett blogger JEG mener burde få mye mer oppmerksomhet enn de egentlig har. Takk for disse bloggene som lyser opp hverdagen min!

 

NOTNOW. Denne bloggen er skrevet av ei venninne av meg, og er en superduperkreativ blogg. Vi går i samme klasse - altså medialinja, så jeg synes det er kjempegøy å følge bloggen hennes. //Bildet er tatt ifra bloggen hennes.

 


Amandak: En blogg jeg ganske nylig har oppdaget, men elsker den allerede. Klare, store bilder og bra tekst. Også så hinsides flink til å tegne! Herregud, blir helt fascinert jeg. //Bildet er tatt ifra bloggen hennes.

 


Bimbobarbie:
Jeg digger denne bloggen! Her ytes det meninger, og sarkastiske kommentarer slenges vilt. Jeg elsker det! Hun får av og til endel refs for å være blond med silikonpupper og faktisk tørre å åpne kjeften. Synes det er deilig å se at hun bryter litt med assosiasjonene de fleste av oss får når vi hører bloggnavnet "bimbobarbie" med et rosa design. //Bildet er tatt ifra bloggen hennes.

Og til slutt:

ElinslaaenVi har jo en felles interesse: nemlig dyr. Liker kjempegodt å lese om hverdagen til henne og de vakre, små pelsdottene hennes. Okei, to av de er kanskje ikke så små - men like søte allikevel. Søt jente som skriver kjempebra! Mange herlige historier å finne her!

 

Noen av disse bloggene du leser fast?

Følg meg på instagram?


Ja, jeg har faktisk blitt overbevist om å joine hipsterappen nr.1. Men når jeg først har hadde jeg satt pris på følgere. Jeg følger såklart tilbake! FISKEPINNE heter jeg. Nå har jeg ikke så mange bilder ute ennå, men her er noen.Flere bilder ifra Lisboa


Har noen flere bilder som jeg gjerne ville legge ut fra ferien vår, så her kommer de! Litt mer turistbilder denne gangen, hihi. Må jo til det også. Men en god blanding rett og slett. Må innrømme at jeg drømmer meg tilbake til varmen med egg og bacon til frokost og biff til middag hver dag. Åh, heldigvis ikke lenge før det blir sydentur igjen. Kjenner at når det står statuser på facebook om at det snør overalt blr jeg litt motløs. Hater vinter, snø og kulde. Æsj!

HDR bilder: Få effekten med kun et bilde


Jeg hadde et innlegg tidlige hvor jeg viste hvordan man lager HDR bilder i photoshop og hvordan man må gå frem. Det innlegget kan du lese her. I denne omgangen skal jeg vise dere hvordan dere får HDR-effekten med kun et bilde. Det er superenkelt, og gøy med noe annerledes! Legg merke til at jeg bruker Adobe Photoshop CS5, og fremgangsmåten kan variere på forskjellige photoshoptyper.

 

For å gjøre dette trenger du ikke å gjøre noe spesielt med kameraet ditt, bare ta et bilde du vil få en spesiell effekt på. Så åpner du photoshop. Trykk på image, adjustments, HDR toning...

 

Da får du opp en slik boks, dra på spakene til du får ønsket resultat, trykk OK.

 

Til slutt lagrer du bare bildet ditt, og viola! Du har et bilde med HDR-effekt uten å ha mange forskjellige bilder oppå hverandre. Denne metoden er superenkel, og grei å vite om du har skikkelig lyst på en HDR-effekt, men du glemte å ta flere bilder - eller om bildene du tok ikke ble helt like.

Dette er bildet jeg begynte med: Dette ble resultatet (har kun brukt HDR-toning og beskjæring)

 

Et annet eksempel hvor jeg også kun har brukt HDR-toning og beskjæring:

 

Håper dette innlegget var til hjelp for noen :-)

Innkjøp fra Lisboa del II


Her er andre del av innkjøpene mine fra Lisboa. Som du sikkert har skjønt allerede så kjøpte jeg endel på Primark, så alle i denne delen er ifra Primark. Elsker prisene og ikke minst klærne og utvalget der, så dit skal jeg definitivt igjen neste gang jeg er i nærheten av en. Del I finner du her.Deilig skjorte som jeg elsker allerede!

 

Wannabe Uggs, som til og med har sånn fôr-ting UNDER føttene. Deilig!

 

Wannabe Converse. Jeg er converse-elsker, og når jeg fant noen som var helt like converse utenom merket på utsiden for 4 euro kunne jeg bare ikke la være. Dessuten har nok jeg kjøpt så mange converse at alle designerene dems har nok fått vært på hver sin sydentur. På tide med noe billig!

 

Klassiske glossy pumps. Jeg har bare en ting å si: LOVE 

 

Noe du likte?

Jonas Alaska


Meg og Chris har vært sammen i et år idag (woo!) så vi skal en tur ut på konsert med Jonas Alaska. Nydelig og rolig musikk egentlig. Oppdaget han på Hove, og ble forelska i musikken med en gang. Jeg er klein i formen etter for mye smertestillende, så blir ikke noe voldsomme greier idag. Men blir veldig koselig å dra på konsert sammen da

Hva skal dere denne flotte fredagskvelden?

musicnodes
Og jeg vet ikke hvorfor alle tingene ikke gadd å stå i midten med føøøøøkk iiiiiit.


HDR bilder: Hva det er og hvordan man gjør det


HDR er forkortelse for høyt dynamisk omfang eller HDRI som er High dynamic range imaging på engelsk. Dette er en fototeknikk hvor man tar flere bilder fra overeksponeringer til undereksponeringer av samme motiv. Det gir ofte en veldg kul effekt. I dette innlegget skal jeg vise deg en enkel måte å lage HDR bilder med flere lag. Jeg har brukt Adobe Photoshop CS5, så fremgangsmåten kan variere på de forskjellige typer photoshop.

For å kunne ta HDR bilder er det lurt å bruke stativ, eller finne et stabilt sted der kameraet kan hvile. Ta bilder som helt undereksponert, perfekt eksponert og helt overeksponert, og gjerne noen fler imellom de også. Husk å stille inn på manuell fokus, og kun bruke lukkeren til å justere eksponeringsverdien - ikke blenderen!

FLERE LAG:

Når du har tatt alle bildene, går du inn i photoshop, file, automate, merge to HDR proDa får du opp denne boksen hvor du velger filene du skal bruke. Merk dem og trykk open.Når du har valgt bildene du skal bruke jobber photoshopen med å legge alle lagene sammen til ett, og til slutt får du opp denne boksen hvor du kan gjøre det litt mer slik du vil ha det. Bruk 'preset' helt øverst for å få det grunnlaget du vil ha. Når du er ferdig trykker du OK, og lagrer bildet. Dette er bildene jeg la oppå hverandre:Som ble til dette:

 

Håper dette var til hjelp for noen. Del 2 om hvordan man gjør det med bare et bilde kommer snart.

Liker du slike innlegg, og synes du jeg burde ha flere av dem?

Innkjøp fra Lisboa del I


Jeg har svidd av en del penger på denne turen kan man si, og ikke tvil om hvor de fleste av pengene gikk - nemlig på klær og sko. Jeg tok helt av faktisk! Og det var deilig å finne så mye billig og fint når man har litt penger å bruke (noe jeg nesten aldri har). Siden jeg ikke føler meg helt i form ennå blir det ikke så altfor mange i denne runda, men skal til legen i morgen og da får jeg forhåpentligvis noe for denne galskapen. 

 

 

Bluse jeg fant i en helt tilfeldig bakgate-butikk med masse fint! Den er utrolig deilig å ha på seg også. Kosta ca. 14 euro/ 112 kr.

 

 

Utrolig stilige naglesko fra Pull&Bear. Fikk kjempegnagsår av å gå med de første gangen, men har hørt de er utrolig deilige å gå på etterhvert. Synes iallefall de er utrolig kule, og har sikla på dem lenge. Ble kjempeglad da jeg så de hadde de i min størrelse på butikken! Kosta 40 euro/ 320 kr.

 

 Ny hverdagslommebok fra Primark. Synes den er kjempefin, og tror ikke den kosta mer enn 30-40 kr.

 

 

Luftig og deilig skjorte fra Primark. Den ble brukt mye allerede dagene etter jeg kjøpte den. Denne kommer nok til å bli brukt mye når jeg reiser til Gran Canaria i vinter og til neste sommer. Den kosta vel rundt 4 euro tror jeg, noe som blir 32 kr.

 

 

Helt vanlige og kjempegreie tøysko fra Primark, kosta meg så og si ingenting. En plass imellom 3 og 5 euro, dvs ca 24 og 40 kr. Hadde det ikke vært for plassmangelen i koffterten hadde jeg nok kjøpt mange flere. 

 

 

Jeg leita meg nermest ihjel etter en bag jeg kunne bruke til PCen min og alt sånn iom at den jeg alltid bruker ble ødelagt, så fant jeg denne på Primark til 11 euro/ 88 kr. Typisk at datamaskinen min var akkurat litt for stor den.. Men jeg synes den er kjempefin allikevel!

 

Super-soft skinny jeans fra Primark. Omtrent de deiligste buksene jeg noengang har hatt på meg! Kosta vel 10 euro/ 80 kr. 

 

 

Noen av innkjøpene du likte? 

Kreative ringer


Jeg elsker ringer! Og jo mer originale, jo bedre. Her har jeg funnet en knippe spesielt søte og ikke minst noen kule ringer som er helt spesielle. 

 

 

 


 


 
 

Noen du liker?

 

 Noen bilder fra Lisboa


Ligger fortsatt og ikke føler meg helt i form, men har fått sett igjennom noen av bildene fra turen, så viser dere noen få her. Fantastisk by!

 

 

 

 

Hjem igjen!


Da var jeg hjemme etter en utrolig vellykket ferie til Lisboa. Nydelig by som jeg anbefaler alle på det sterkeste å dra til en dag. Gamle bygninger og store fontener med portugisisk musikk i bakgrunnen er nydelig. God temperatur også! Jeg har handla så altfor mye, og gleder meg til å vise dere alle ting jeg har kjøpt og bilder jeg har tatt! Men akkurat nå ligger jeg med ei vond visdomstann og 30+ myggstikk. Fant ut av at myggstikk er visst noe jeg ikke tåler så veldig bra, haha.

 Dette ble nok et kort innlegg, men gi meg et par timer på øyet (vi sovna i 1. tiden og måtte dra i 3. tiden på natta) så skal jeg komme tilbake, forhåpentligvis sterkt! Godnatt!

Jeg ELSKER Lisboa!


Hei alle sammen! Nå har jeg funnet en restaurant som har wi-fi, så tenkte jeg skulle komme med en aldri så liten oppdatering. Vi shoppa virkelig til vi døde i går! Masse fint og 6 par nye sko den første dagen, haha. Veldig lovende.

Nå er det døøøødsvarmt ute, og meg og Chris koser oss med noe godt i glasset. Herlig!

Vil forresten også takke alle som har tatt seg tid til å kommentere så fine ting her på bloggen, selv om jeg ikke har mulighet til å svare. Lover å gjøre det når jeg kommer tilbake!

Eller slenger jeg med noen bilder og sier takk for meg, må drikke før vinen blir varm! Beklager dårlige iPhone bilder, kommer såklart bedre når jeg kommer hjem i neste uke :)

 

 

 

 

Jeg er i PARIS


Yess, dere leste riktig. Har mobilbloggen nå så blir sikkert et crappy innlegg, men hey: JEG ER I PARIS! Sykt fett. Er riktignok bare på flyplassen, min kikker etter eiffeltårnet i alle vinduer, tihi. Mellomlanda i Amsterdam også idag, så nå er Lisboa neste! Can't wait! :-D jeg ser helt loko ut, og Chris sover søtt

pakkepakkepakke


Jeg er en siste-liten pakker, så jeg har nettopp begynt. Nå gleder jeg meg skikkelig til tur, wææ! Lover dere masse bilder! Dette ble tidenes korteste blogginnlegg, men la gå. Dere får nok ikke hørt noe fra meg den neste uka, så ha en fin høstferie alle sammen! :-)

Ferietid!


På onsdag reiser jeg ned til Lisboa, og gleder meg noe vilt! Har vært i Lisboa for mange år siden og elsket det! Mye fint å ta bilder av, gode shoppingmuligheter, bra uteliv og ikke minst - varme! Åh, gleder meg!

Hva skal du i høstferien?

Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Mitt navn er Iselinn Andersen, jeg er enogtyve år gammel og bor i den lille kommunen i havgapet - Lindesnes. Her bor jeg i et hus langt ute på landet men samboeren min, hunden vår og kattene våre. Min største lidenskap er fotografi, og det er hovedgrunnen til at jeg begynte å blogge i 2012. Her kan du lese om alt fra fototips, min interesse for mote og skjønnhet, interiør og matoppskrifter. Legg meg gjerne til som venn :-)

KONTAKT:
iselinnandersen@hotmail.nohits