Iselinn Andersen - ☮

Verdens beste betaling


..Er hamburger! Haha. Har hjulpet Christine med finalevideoen til Lóreal Paris Trendsetter videoen. Hun har nemlig kommet helt til finalen, og jeg sprekker jo av stolthet når noen jeg kjenner gjøre slike store ting, haha! Jeg synes jo også hun er fantastisk flink og virkelig fortjener å vinne dette. Så nå har vi holdt på i hele dagen med både filming og bilder, og tror (håper) resultater blir kjempebra. Er jo så gøy å hjelpe til! Så på slutten av dagen fikk jeg rett og slett en fantastisk hamburger på Spiseriet i betaling, og jeg er fortsatt sprekkende mett!

Det var rett og slett fantastisk å filme og ta bilder igjen av noe annet enn en forbanna kaffekopp, haha! Så nå skal jeg virkelig kose meg resten av kvelden med filmredigering og skrikende metall på øret! Hva har du gjort denne torsdagen?

Colorful Kitchen
Rosa brødrister her 
|
 Turkise slikkepotter her | Grønn vekt her | Kakepapir her | Mintgrønn klokke her | Magnet her |

Gul espressomaskin her | Blomstrete radio her | Gul lampe her | Pastellblå kjøkkenmaskin her


Hei dere! Åh, jeg er jo helt besatt om dette huset for tiden, og alt er jo snart i orden nå. Bortsett fra en ting: Kjøkkenet! Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for fargerikt utstyr på kjøkkenet, og jeg fant de fineste ting på Bakerenogkokken.noFy, så mye fine ting det var der. Her har jeg altså samlet en liten kollage over ting jeg virkelig kunne tenkt meg derfra. Hint: Jeg ønsker meg disse tingene til jul, haha! I det nye huset har vi jo rett og slett et stort og fint kjøkken, og i de siste årene har jeg blitt utrolig glad i å lage mat fra bunnen og ikke minst å bake. Dessuten har jeg jo en estetiker i meg som vil at tingene mine skal være pene å se på også. I tillegg er det jo alltid gøy at tingene er så fine at de faktisk kan stå på benken. De har forresten utrolig mye ting til baking også, så neste gang jeg skal bake til en tilstelning skal jeg definitivt gå inn og sjekke der. 

 

Nå som jeg er "voksen" (klarte ikke å skrive det uten å ha med parentesene, haha!) så liker jeg å kjøpe ting med kvalitet også. Da jeg bodde i den lille, slitte og rosa hybelen i Vennesla var jo ikke akkurat utstyr i kvalitet til kjøkkenet det aller første jeg tenkte på, så det ble gjerne ting ifra Rema 1000 som ble ødelagt etter en vask når jeg skulle lage meg posebrownies. Nå vil jeg jo gjerne gjøre innkjøp som varer og som faktisk hjelper litt til på kjøkkenet, så at det blir en fin og mintgrønn kjøkkenmaskin skal man virkelig ikke se bort ifra!

Partysesongen 2014


Nå sniker partysesongen inn på oss, og jeg har så fryktelig lyst på en ny kjole eller to.. Det er alltid ekstra stas å dra på julebord, nyttårsfeiring og på byen andre juledag om man føler seg fantastisk! Selv er jeg ekstremt svak for kjoler med paljetter eller blonder. Og så klart i fargene rødt og svart! Har kikket litt igjennom både kjoler og tilbehør og laget noen få kollasjer til dere.

//Inneholder affiliateslenker.

Highlighter her | Punktvipper her | Øyeskyggepalett her | Lipgloss her

Kjole 1 | Kjole 2 | Kjole 3 | Kjole 4 | Kjole 5 | Glittersko

 

Leppestift her | Blush her

Kjole 1 | Kjole 2 | Kjole 3 | Kjole 4 | Sko

 

Naughty & Nude  neglelakk her | Blotting paper her | Mascara og eyeliner her

Kjole 1 | Kjole 2 | Kjole 3 | Kjole 4 | Sko 1 | Sko 2

 

Neglelakk her | Leppestift her | Eyeliner her | Browgel her

Kjole 1 | Kjole 2 | Kjole 3 | Kjole 4 | Sko 1 | Sko 2

 

Hva er dine favoritter?

Mini DIY: Marble table.


Hei dere! Nå er det virkelig lenge siden jeg har hatt et DIY innlegg her på bloggen og siden jeg holder på med endel småting til vi flytter inn i huset (3 dager igjen, iiiiih!) så tenkte jeg å vise det jeg har holdt på med i dag. Ble faktisk ganske fornøyd med resultatet. 


Slik så bordet ut før. Vi fikk det gratis via finn.no, helt genialt. Men bordet var litt for "shabby chic" for min smak. Du trenger:

Marmor kontaktplast. Kjøpte min på panduro her.(note to self: aldri bestill fra nettbutikken dems igjen tok nesten 2,5 uker før det kom)

Saks, skarp kniv og noe til å jevne ut boblene med (jeg brukte sånn isskape til bilruten)

Slik ble resultatet. Synes personlig det ble ganske fint! 

Oktobertirsdag


Hei hei dere! I dag tok jeg rett og slett morgenteen med meg ut og så på fineste Connie som sprang omkring. Utrolig varmt her i dag, så det var utrolig forfriskende, spesielt siden jeg ikke har vært i så veldig god form i de siste dagene. Dette skal jeg definitivt gjøre oftere! Hva er dine planer for dagen?

Siste helgen i Kristiansand
Hei dere! Denne helga har jeg rett og slett tilbrakt i Kristiansand, og det er den aller siste helgen Christopher eier leiligheten sin der. Neste lørdag overtar vi nemlig huset og det er egentlig helt sprøtt å tenke på. På lørdag var vi og kikket litt på antikviteter som kan gi huset vårt en fantastisk kul touch og på kvelden var jeg sammen med Bente og spiste dessert ute. Utrolig koselig! I går var jeg dessverre ikke helt i form, og den er fortsatt ikke helt på topp. Det er så ufattelig kult at innen lørdag så er vi huseiere - sammen! Åh, jeg gleder meg så ufattelig mye. 

Nei, jeg får ta å legge meg og slappe av litt til, så snakkes vi senere! 

Halloween inspirasjon
Jeg er definitivt ingen Nille-kostyme menneske. Når jeg først skal kle meg ut, så vil jeg gjerne leke litt med kreativiteten. Så sminken er i stort fokus. Jeg tror nok jeg heller aller mest mot skjelettsminke eller det nederste største bildet, type tegneseriezombie. Da kan jeg gå i relativt normale festklær, så det ikke koster masse penger.

Slik gjorde jeg det i fjor, men "feira" ikke. Hva likte du best? Og hvordan skal du kle deg ut i år (om du skal)?

Anything is good if it's made of chocolate.


Hei dere og god mo..eh... formiddag! Jeg har nettopp sendt avgårde Connie med sin flinke hundepasser, nemlig niesa mi. Er så utrolig imponert over hvor flink hun er som går på tur med henne hver dag og som har så god kontroll på Connie. Hunden min er nemlig litt vill og overengasjert, haha! Såklart ikke på en voldelig måte, da ville jeg jo aldri latt henne være alene med en lite barn. Men hun er altså en 45 kilos entusiastisk, svart klump, haha! Så nå er det helt stille i huset, så da måtte jeg rett og slett slenge meg ned med kaffe, et blad og banansnacksen jeg lagde i går! (banan + peanøttsmør + kakaosjokolade = nom!) Avslapning i joggis og tøfler så lenge jeg må, skal nemlig ut med svigers senere i kveld og spise. Tror det kan bli kjempekoselig. 

Åh, disse bildene, disse bildene.. Til og med min favorittplass å ta bilder (I senga foran det gigantiske vinduet) måtte bildene vike for altfor høy ISO og en lukkertid som ikke er ment å brukes på noe som helst. Kan ikke huske at jeg hadde dette problemet i fjor? Uansett, vi snakkes senere 

Hva skal du gjøre denne fredagen?

Høstfavoritter


Altfor mye fint i butikkene for tiden. Hva er dine favorittplagg på høsten?

Favoritter i sminkepungen


 Real Techniques Expert Face Brush. The Balm Nude Tude Øyeskyggepalett. Kissing Elixirs All Natural lip balm. Barry M øyebrynspalett. The Balm øyelokk primer. Formula 10.0.6 Absolute Dream Clean cleanser. Brilliant Smile tannkrem. Sumita Beauty brynvoks. Nilens Jord leppestift (737). NYX matte leppestift  (Alabama). Makeup Mekka leppestift (Wild At Heart). NYX Liquid Illuminator (Gleam). Smashbox Photo Finish primer. Formula 10.0.6 Pores Be Pure Mud Mask. Formula 10.0.6 Face Scrub. Sara Happ lip scrub. Makeup Mekka sminkefjerner. Victorias Secret Strawberry & Champagne body lotion//Inneholder affiliateslinker//

Hei dere! Det er sannelig ikke lett å være blogger på Sørlandet for tiden.. Dette bildet ovenfor måtte jeg bruke stativ for å ta. Klokken 12 på ettermiddagen! Årh, det finnes jo ikke lys lengre, jeg blir helt gal. Tok litt inspirasjon fra en av mine favorittbloggere (gh0stparties.com) og tenkte å vise dere mine favoritter i sminkepungen. Rett og slett de tingene jeg bruker mest og er aller mest glad i. Har lagt ved link på alle produktene i tilfelle noen skulle lure på hvor man kan kjøpe dem.

Nå skal jeg bruke resten av dagen på å betale regninger og lese ennå mer til teoriprøven. Jeg får det bare ikke inn i skallen! Årh, blir helt gal. Har med andre ord en ekstremt spennende dag foran meg. Neida, skal ikke være supernegativ! Selv om jeg har mest lyst til å kravle under dyna og se den nyeste episoden av The Walking Dead sammen med Chris. Uansett, håper dere koser dere i høstværet, så snakkes vi forhåpentligvis snart!

Vinnere av linkerunden


Nå har jeg endelig fått trukket vinnerne av linkerunden jeg egentlig skulle trukket for en uke siden. Hei, prokrastinering, ja det er meg. Jeg hadde egentlig tenkt å bare trekke 1 denne gangen, men det ble så vanskelig at det ble 4 vinnere.. Haha. Mange av bloggerene som meldte seg på var jo utrolig fine, så det var rett og slett veldig vanskelig! Dette sier jeg ikke for å være sånn snill, overpositiv blogger altså, men fordi jeg virkelig mener det! Tro det eller ei, haha.

Stinesoe.blogg.no

Stine Sørensen er ei 21 år gammel jente fra Kristiansand som studerer i Oslo. Bloggen hennes er jeg veldig glad i fra før av. Elsker designet hennes og blir så inspirert over hvor naturlig vakker hun er. Bloggen er en perfekt blanding av trening og avslapning og bloggen har alltid fine bilder og interessant tekst.

Thelondongirl.blogg.no

Christina Marie er 22 år gammel og studerer i favorittbyen min, nemlig London. Bloggen hennes er nydelig, med utrolig fine bilder og inspirerende antrekk som hun ser fantastisk ut i. Dessuten synes jeg det er kjempegøy å følge henne som student i London.

Midaw.blogg.no

Mina er 18 år gammel og bor i Oslo, men hun har bodd i Nice i mange år. Her er det alltid inspirasjon å finne, hun tar nemlig utrolig nydelige bilder og har mange fine antrekksinnlegg. Også er hun kjempepen!

Tiffanygnaly.blogg.no

Dette er en blogg jeg aldri hadde vært innom før, som jeg umiddelbart falt for! Tiffany er 20 år gammel og bor i Tønsberg. I tillegg til å være slående vakker har hun veldig fine innlegg med høy kvalitet. En blogg jeg definitivt kommer til å følge videre med på!

 

Hva synes du om bloggene?

Supersalg hos Makeup Mekka.


//Affiliateslenker//

Hei dere og riktig god søndag! Her på Sørlandet er det skikkelig pjuskevær i dag og som vi alle vet så er søndag den store nettshoppingsdagen! Iallefall her i gården, hehe. Jeg prøvde produktene fra Makeup Mekka for omtrent to måneder siden, og jeg må si at jeg er utrolig imponert over sminken til den gode prisen. I tillegg har de supersalg nå for tiden. Øyeskygge fra 5 kroner, vanvittige billige børster og gratis vannresistant eyeliner. Her er iallefall noen av tingene jeg er veldig glade i fra før av, eller rett og slett ønsker meg.

Gratis kajal her | Børstesett her

Liquid mineral powder foundation med gratis kost her | Mascara her

6 pk lipgloss her | 15 pk leppestifter her
5 pk nude neglelakk her
| Mineraløyeskygge her

 

Åhh søndag! Vi snakkes senere, da skal jeg trekke linkerunden jeg har gående her, så det er med andre ord bare å melde seg på ennå.

Cut it out
Hei dere og god fredag! Håper helgefølelsen er på plass? Den er iallefall kommet hos meg, har kjøpt inn biff og fløtegratinerte poteter og ikke minst godteri, så skal virkelig kose meg maks! Var nettopp innom posten også for å hente noen pakker, og har jo kjøpt endel nytt til huset! Synes alltid det er greiere å handle på nett, jeg. Så slipper jeg å busse rundt med 50 kilos poser. Men det har jo blitt endel fra ymse steder, så da jeg kom inn dit fikk jeg beskjed om at det var så mange nå at de lurte på om de skulle kontakte meg på facebook! Haha, så skjønt.

Men, i den ene pakken lå nemlig noen dritfine cut out boots! Åh, jeg har hatt så lyst på slike. Jeg er kanskje litt sent ute, det er jo ikke akkurat lenge til det blir iskaldt heller, men jeg får bruke de så lenge jeg kan! I samme pakke lå det også noen boyfriend jeans, og endelig var det noen som passet til meg. Jeg er jo ikke akkurat så veldig tynn, så jeg kunne ikke ha noen som var superbaggy. Ble med andre ord veldig fornøyd!

Hva synes du om innkjøpene? Håper alle får en kjempefin fredag 

Oppskrift på ovnsbakt laks


Nå tenkte jeg det var på tide med en ny oppskrift her på bloggen. Jeg eksperimenterer ikke så altfor ofte med fisk, men dette synes jeg ble så godt at jeg rett og slett ville dele det med dere! Det som er så dumt er jo at lyset har minsket ganske mye når vi setter oss til for å spise i 5-tiden, så bildene er jeg ikke akkurat så stolt over.. Uansett, her kommer oppskrift!

Du trenger:

Naturell laksefilet | brokkoli | gulrot | paprika | vårløk | rødløk | hvitløk | poteter | chilli | lime | olje | timian | oregano | salt | pepper

Her kan man forsåvidt bruke nøyaktig de grønnsakene man vil selv, og bestemme mengden alt ettersom hva man liker best. Vi var 4 personer og det ble mer enn nok.

Skru ovnen på 200 grader. Ha alle grønnsakene (bortsett fra chilli, timian, oregano og lime) oppi en ildfast form. Ha litt olje, salt og pepper over.

Lag en egen oljeblanding med timian, oregano, chilli og saften fra en halv (liten) lime og bland godt. Legg laksen på toppen av formen og ha denne blandingen over laksen med litt salt og pepper på.

La formen stå i ovnen i ca 1 time og 15 minutt med aluminiumfolie over for at grønnsakene skal bli bakt ordentlig. Laksen ble absolutt ikke tørr, faktisk den mest saftige laksen jeg noengang har laget.

Server med tzatziki eller rømme. Dette var utrolig lettvint og utrolig godt! Håper det smaker 

 

#oppskrift #middag #middagstips

Fruit defends.


Hei dere og god toooorsdag! Jeg har vært skikkelig snufsen i noen dager, så har store planer om å bare holde senga i hele dag. Spise pepperkaker og lese det nyeste Costume! Julestemningen har faktisk allerede kommet og gitt meg et skikkelig bitch-slap, jeg klarer nesten ikke vente til desember! Herregud. Og i år skal jeg jo dekorere et heeeelt hus. Jeg kunne faktisk ha sprukket av forventninger akkurat nå, haha. Har dere forresten smakt Froosh? Synes de er så utrolig gode! Anbefales virkelig.


 

Jeg har vært så fryktelig sjokoladesugen i mange dager, så i går skrev jeg "SJOKOLADE!!!!" på handlelappen til mamma, og hun kom hjem med 2 liter sjokolademelk, en oreo iskake og bueno! Haha, søteste mammaen min ♥ Så får sikkert trykket diverse sjokoladegreier inn i kjeften i dag, så snakkes vi senere.

Et oppgjør med min egen kjeft.


Baksnakking. Kjenner jeg blir kvalm og forbanna over å tenke på hvor ofte jeg unødvendig har snakket stygt om noen bak ryggen til dem. Hvorfor? Hvorfor er det så utrolig enkelt når det egentlig burde være fryktelig vanskelig. Hvorfor er det min rett å snakke nedlatende om valg andre mennesker har tatt, bare fordi de velger å gjøre noe annerledes enn meg. Jeg er jo faktisk voksen nå og jeg har alltid trodd at slike ting som baksnakking og nedlatende tale bare er noe pubertale jenter driver på med. Men jeg må si at der har jeg gått på en smell! Jeg har aldri opplevd så mye drittslenging som foregår som nå, og det aller, aller verste er at jeg sitter og gjør ingenting. Kanskje jeg til og med har en kommentar på lur selv? Fy faen, jeg blir så kvalm. Virkelig.

Det har seg slik at de vi ønsker å såre aller minst er de vi sårer aller mest. Nemlig de som vi er aller mest glad i og som står oss aller nærmest. Vi vet jo alle hvor mye det sårer å bli fortalt at andre har diskutert dine valg, ditt liv og måten du sminker deg på og hvor kort den kjolen du hadde sist egentlig var. Hvorfor kan vi ikke bare holde kjeft egentlig, eller bare snakke med den det gjelder? Jeg vet at mitt syn på barn har blitt diskutert. Og det er jo absolutt ikke gøy å høre det. Jeg vet det har blitt diskutert om jeg er syk, eller bare lat. Og det sårer skikkelig. Så hvorfor holder vi på etter vi har kjent hvor vondt det gjør selv? Etter den søte kløe kommer den sure svie. Men det betyr visst ikke så mye. Det gjorde det ikke for meg heller, helt til jeg faktisk satt meg ned og fant ut av hvor mye dritt jeg faktisk kan lure av meg.Personlig liker jeg å si at jeg ikke bryr meg om hva folk sier. Og det er jo sant. Til et visst punkt. Hva noen jeg knapt vet navnet på synes om min hårfarge bryr meg egentlig rett i ræva. Så naboen synes at jeg er et rasshål? Javel. Men når det er de såre ting som blir diskutert i familien din eller i vennegjengen din at det begynner å gjøre vondt. Når man er midt oppi diskusjonens hete tenker vi kanskje ikke over at det finnes en person dette går ut over. Kanskje de til og med får vite det? Kanskje ikke. Hva gjør egentlig mest vondt?

Jeg hadde aldri klart å sende eller skrive noe slemt til noen på nettet. Ikke anonymt heller. Så hvorfor klarer jeg å gjøre det uten et anonymt nick å gjemme meg bak? Rart, det der. Jeg beundrer de som aldri sier noe stygt om noen. Iallefall ikke hele tiden. Jeg har derfor tenkt å ta et oppgjør med meg selv og all den gallen jeg klarer å spy ut. Neste gang jeg er i en forsamling hvor baksnakkingen bringes på bordet, skal jeg rett og slett bare ikke si noe og informere at jeg ikke ønsker å diskutere dette. Tror dere jeg kan klare det? Tror dere at dere kan klare det? Tenk så hyggelig en samtale blir, når ikke det går på bekostning av noen andres navn og rykte. Nå er det stopp, og jeg vil bli et forbilde for meg selv. Kommer jeg til å feile? Garantert. Men uansett hva som skjer eller ikke skjer, så skal jeg bli mye mer obs på meg selv (og andre).

Så, er du med meg?

Smoi
Hei dere! Åh, for en utrolig koselig ettermiddag jeg har hatt. Farfar spanderte (veldig tidlig) middag på oss ute i Mandal. Utrolig koselig å gjøre noe slikt sammen. Jeg er ikke akkurat vanskelig å fore med pizza så jeg var så mett da jeg gikk derfra at jeg var sikker på at jeg måtte legge meg ned i fosterstilling midt ute i gågata, haha. I går var jeg faktisk også ute og spiste, for da hadde Christopher og jeg 3-års jubileum! Det var utrolig koselig, og jeg blir virkelig aldri skuffet over sushien på Food Asylum. Anbefaler virkelig retten som heter "Round 'n Round".

Det har blitt litt skral blogging de siste dagene, jeg har nemlig vært fullt opptatt med å se på dokumentarer på Netflix imens jeg griner og skriker "NEEEEEEEEIII!" Så snørret spruter. You know how it is. Uansett, så snakkes vi senere 

Min basesminke


Hei dere, og riktig god mandag! Jeg har blitt spurt om jeg kan lage et innlegg med ansiktssminken min/ basesminke, og det må jo såklart la seg gjøre! Vil bare påpeke at jeg bruker kanskje bare sminke 1/ maks 2 ganger i uka, så derfor når jeg først sminker meg liker jeg å bruke litt produkter. 


♥ Primer: Her sverger jeg til Smashbox sin Photo Finish, og det har jeg gjort siden jeg først prøvde den. Den gir et glatt og fint resultat, uten at huden tørker ut i tillegg til at den er oljefri, noe som er utrolig fint siden jeg har veldig oljete hud fra før av.

♥ BB Cream (Golden): Jeg bruker så og si aldri foundation lenger, da jeg synes det blir for tykt og kakete. BB creamen fra NYX er jeg utrolig glad i, og kommer ikke til å bytte ut denne med det første. Den gir også en hel masse fuktighet.

♥ Concealer (Medium): Jeg liker veldig godt denne fra Makeup Mekka, da det tar maks 5 sekunder å påføre, uten at den renner eller føles kakete og altfor fet. Den fungerer aller best om jeg lar den stå et litt kaldere sted.

♥ Pudder (05 Medium): Er veldig glad i pudderet fra NYX og synes det er veldig lett på huden. Den er allergivennlig også!

♥ Bronzer (Medium): Jeg kan ikke fordra bronzere med en masse skimmer i, så denne fra NYX passer meg helt perfekt. Den er også veldig pigmentert, og dermed ufattelig drøy i bruken. Jeg har brukt den i et år, og den ser nesten uåpnet ut.

♥ Rouge (Classic rose): Denne fra Oriflame liker jeg utrooolig godt. Classic rose gir en perfekt farge for min hud. Har blitt utrolig glad i denne.

 

Ble ikke trukket en vinner av linkerunden i går, så dermed er det fortsatt mulig å melde seg på HER.

Those who live by the sea can hardly form a single thought of which the sea would not be part


En herlig ettermiddagstur med mamma på stranda, på jakt etter drivved skylt opp i høststormen 


Friday - my second favorite F word.


Det er fredag, så hva skjer da? Nei, herregud jeg hater virkelig den sangen. I dag var jeg oppe litt for tidlig for min smak (det vil si før klokka 12..) vi skulle nemlig inn til banken for å signere litt papirer til lånet og alt dette her. Vi har nesten blitt VIP's der ute, de åpner banken ekstra tidlig for oss og hiver pizzasett og ryggsekker etter oss, haha! Neida, men det som er koseligst med å bo litt ute på "landet" er at slike ting aldri er hastete og ikke minst mulig tid og mest mulig penger. Her tar man seg en prat med de fleste man treffer på butikken, og man trenger aldri vise ID, hehe. Uansett, nå har jeg endelig klart å sove ordentlig i natt igjen, så jeg merker at søvnlysten har beveget seg tilbake, så jeg merker jeg må bare holde meg opptatt i dag, ellers sovner jeg på flekken - og vips, så får jeg ikke sove om natta igjen..

Er det forresten noen som vet hvor man kan få kjøpt disse koppene? Jeg fikk den til jul, og det er virkelig favorittkoppen min! Men butikken den er kjøpt fra gikk konkurs. Hvis noen vet et sted de selges, enten på nett eller ikke: SKRIK UT! :-D

 

Hva er dine planer for i dag?

Linkerunde - jeg vil lese din blogg!


Jeg er alltid på utkikk etter nye blogger å lese. Så om lesertallet ditt er 2 eller 2000 spiller ingen rolle. Legg igjen et spor i kommentarfeltet, så kårer jeg 1-3 vinnere på søndag.

Favoritter fra Miss Selfridge på Nelly


Et ord: hurra! Åh, jeg elsker klærne fra Miss Selfridge og har noen plagg derfra fra før av. Så nå kan det handles uten å hverken måtte dra helt til London eller betale en hel haug i toll. Jeg har egentlig fryktelig lyst på alt, og spesielt det jeg har tatt med her. Men jeg tviler dessverre på at det blir noe med det første (må jo være litt streng på økonomien nå fremover!) men det er jo absolutt lov å drømme. Kanskje det blir bare ett plagg, så kan jeg trøste meg med det, haha.

Camel coat | colorblock clutch | cut out boots

playsuit | veske | sko

playsuit | clutch | sko

 

Åhhh, det blir for mye for meg, haha! Hvilke er dine favoritter?

10 ting jeg setter pris på


1. Når folk ser deg som menneske og spør hvordan du har det. Og er genuint interessert i deg.

2. En kopp rykende varm sjokolade med et tykt lag snerk på toppen.3. Kyss i nakken.

4. Følelsen du får av å ta et langt åndedrag ute når det er kaldt.5. Alle de fantastiske menneskene jeg kjenner.

6. Juletider.

7. Pusekattene mine som ligger oppå magen min og maler (og sikler).8. De nøttebrune øynene til verdens herligste hund, Connie.

9. Hud som lukter sol.

10. Hver eneste dag.

 

♥ Hva setter du pris på?

Easy peasy


Hei og god formiddag dere! Åh, i natt har jeg sovet bedre enn jeg har gjort på mange uker. Jeg har ikke klart å sovne før i 4-5 tiden på natta i det siste, selv om jeg har kuttet ut alt av smålurer. Så dere kan vel tenke dere at jeg har vært helt i ørska i det siste, hehe. Sovnet faktisk i 23-tiden og våknet klokken 9 helt uthvilt. Det var rett og slett fantastisk. Her på Sørlandet er det skikkelig pjuskete høstvær for tiden, så planen er å kjøpe drømmesofaen litt senere i dag (kniiiiiis!) og holde seg innendørs og spise avocado, hehe. Avocado med salt og pepper er seriøst den beste lunchen jeg kan få for tiden. Men nå er jeg ferdig med å bable altså! Merket at jeg hadde fryktelig mye på hjertet i dag, haha. Vil bare avslutte med å si: Tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene jeg fikk på forrige innlegg! Så utrolig morro at det falt i smak hos så mange 

Hva er dine planer for i dag?

Fototips for bloggere


Hei og riktig god mandag, dere! Det er mange som i den siste tiden har etterlyst fototips her på bloggen, og deres ønske er min kommando, hehe. Men istedenfor å liste opp disse standard "hvordan ta bedre bilder"-innleggene tenkte jeg å lage et fotoinnlegg spesielt tilpasset blogging. Etter noen kjappe google-søk kunne jeg ikke finne noe liknende på hverken norsk eller engelsk. Så jeg håper det er interesse for det.

Ser du forskjellene på bildene over og bildene under? Det håper jeg inderlig at du gjør! Bildene både over og under er nemlig tatt av meg og publisert på denne bloggen. Bildene over er tatt for omtrent fra seks måneder siden og frem til nå. Bildene under er tatt fra bloggens begynnelse og seks måneder frem. Og helt ærlig, jeg får faktisk frysninger av bildene under! For meg er blogging og fotografering alfa og omega. Videre har jeg tenkt å forklare dere ting jeg har lært fra den dagen jeg startet bloggen min i juli 2012.

Uansett hva noen skulle finne på å si til deg, så er det ikke nødvendig å ha det beste, dyreste og mest avanserte utstyret om du vil ha fine bilder på bloggen din. Det holder faktisk talt at du har en PC og et kamera og noe å koble disse to tingene sammen med. Jeg har hverken en mac eller Canon Mark III. Jeg har en sliten skolePC, Canon EOS 450D og Canon EOS 7D. Objektivene jeg bruker er Canon 18-55mm f/3.5-5.6 og Canon 50mm f/1.8. Og det er faktisk talt alt jeg trenger og mer til. Såklart er det enkelte ting du kan investere i som gjør utstyret ennå lettere å bruke som for eksempel:

- Stativ for å enklere ta bilder av deg selv, men også ting om det begynner å minske med lys.

- Trådløs fjernkontroll for å kunne ta bilder av deg selv, uten å løpe frem og tilbake.

- Backup slik at du ikke mister alle bildene dine om PCen eller harddisken kræsjer.

- Redigeringsprogram for å få den ekstra "wow"-effekten på bildene dine.

- Kamerabag slik at det er lett å frakte utstyret med seg."Fotografering er å male med lys" sa læreren min til meg da jeg gikk på Sørlandets Fotografskole, og jeg har senere innsett hvor sant dette er. Ikke bare på det tekniske, men også det visuelle. Det jeg gjør for å få lyse bilder er rett og slett å ta bildene rett ved et stort vindu eller en stor glassdør.Husk å skru av eventuelle taklys og liknende, slik at ikke bildene får det gule skjæret i seg. Begynner det å minke på lyset kan du bruke stativ for å bruke litt ekstra lang lukkertid om du tar bilder av ting. Man kan også ta bildene ute, men jeg prøver å unngå å ta bildene i direkte sollys. Og for all del: Dropp blitzen.Hva som er pent eller er jo utrolig individuelt, men jeg synes personlig at alle bilder som blir brukt i et blogginnlegg skal ha en viss kvalitet. Skarphet for eksempel er så uhyre viktig. Jeg vil anbefale å unngå å poste uskarpe og utydelige bilder. Et tips er å bruke forstørrelseknappene på kameraet slik at lettere kan fokusere på det du skal fokusere på.
 

For å få et spennende bilde kan det å gi bildet litt mer dybde ha en utrolig god effekt. Grunnen til at jeg elsker Canon 50mm f/1.8 objektivet mitt (bortsett fra at det gir meg lettere lyse bilder) er at det er så utrolig lett å skape denne dybden, nettopp på grunn av den store blenderåpningen. Stor blender = mye lys og lite fokusområde.Noen ganger kan en hvit bakgrunn være mer enn bra nok, andre ganger har man lyst på noe annet. Du kan bokstavelig talt bruke hva som helst som bakgrunn til produktfotografering. Som på bilder under har jeg brukt et gardin. Jeg er også glad i å bruke treverk og en hvit saueskinnsfelle. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Synes du bakgrunnen er litt kjedelig alene kan du sprite den opp med andre ting som for eksempel blomster, ringer, smykker, kaffebønner, et magasin. Ja, hva som helst egentlig.Som nevnt tidligere må du ikke absolutt redigere bildene dine. Og det må absolutt ikke være i photoshop eller lightroom. Du kan helt fint bruke gratisprogrammer som for eksempel picmonkey eller picasa. Personlig kunne jeg aldri levd uten å redigere bildene mine. Jeg har laget et innlegg her om hvordan jeg pleier å redigere bildene mine. Det er også lurt å forminske bildene fra 240 PPI til 72 PPI. (pixels per inch) Da er det mye fortere å laste opp bildene til blogginnleggene, og vi som leser bruker ikke lang tid på å få opp bildene.

Favorittfeatures i photoshop: Slik redigerer jeg bildene mine.


I spørsmålsrunden jeg hadde for litt siden var det en del som spurte hvordan jeg redigerer bildene mine. Det er jo ikke lett å svare på, for alle bildene er jo forskjellige og redigeres på forskjellige måter. Men her kommer et innlegg som viser hvilke features jeg bruker aller mest når det gjelder photoshop. Jeg bruker både photoshop og camera raw. Jeg har dessuten CS5, så for dere som har andre versjoner av photoshop så blir det nok seende litt forskjellig ut.

Slik ser bildet ut rett fra kameraet, uten noen som helst redigering.

Slik ser det ut etter to minutter i photoshop.

 

 

Først åpner jeg bildet i camera raw programmet. Her blir mye av grovarbeidet gjort. Dette programmet er også uhyre enkelt, da alt er egentlig bare spaker du drar i til du er fornøyd. De tingene jeg oftest bruker her er temperature, exposure, recovery, fill light, black, brightness og contrasts. Jeg bruker nesten aldri de andre, bortsett fra saturation hvis jeg vil gjøre bildet sort/hvitt.

 

 

Det aller første jeg gjør i selve photoshop-programmet er å justere cuves (Ctrl+M) og lager det omtrent i den buen du ser i bildet til høyre. I curves kan man gjøre utrolig mye gøy med et bilde, så anbefaler alle å bruke denne og leke seg litt rundt.

 

 

Så kommer det som er absolutt helt uunværlig for meg, nemlig oppskarping av selve bildet! Jeg bruker unsharp mask, som du finner under sharpen i filterseksjonen. Her kan du velge hvor skarpt det skal bli, og hvilken type skarphet man vil ha. Jeg hadde virkelig ikke klart meg uten denne.

 

 

Så bruker jeg noe som heter "offset". Denne gir bildene et slags hvitt "slør" som jeg synes er kjempepent. Du trenger ikke legge til så mye for at effekten kommer frem. Dette er spesielt fint på bilder med mye sort i seg.

 


Også bruker jeg brightness/contrast til å "jevne ut" det hvite sløret slik at det ikke skal bli for markant.

 Helt til slutt liker jeg å dra litt i spakene på color balance. Som regel bruker jeg bare yellow-blue. Denne skaper ofte litt kontraster med selve fargene i bildet, og jeg synes det blir mye mer interessant. 

 

Håper dette var til hjelp for noen! Holder på med et foto-innlegg også til dere, siden dette også ble etterlyst. Ha en fin lørdag, dere 

throwback oktober


Hei dere, og god fredag! I dag tenkte jeg å bla meg tilbake i bloggarkivet og se hva jeg gjorde denne måneden for et og to år siden. Hehe, heldigvis har ting forandret seg litt siden da, men det er alltid gøy å mimre litt! Jeg har aldri hatt et throwback-innlegg før, så jeg er veldig spent på om dere liker det.

I oktober 2012 reiste jeg til Portugal sammen med Christopher sin familie. Det var en ufattelig fin tur, og jeg bare elsker Lisboa.Dette året var jeg utrolig flink til å legge ut litt mer foto-innlegg og photoshop-tutorials. Det må jeg virkelig bli bedre på! Rart å kikke seg tilbake, og jeg er glad for at ikke bare foto- og photoshopevnene mine har blitt bedre, men også bloggingen generelt, hehe.

I oktober 2013 tok jeg bilder i bryllup mot betaling for aller første gang. Jeg hadde jo tidligere tatt bilder i foreldrene mine sitt bryllup, men det er noe helt annet når man står der foran to ukjente mennesker, på den viktigste dagen i livet deres og skal gjøre dem fornøyd. Jeg var pissredd, haha. Andre tingen jeg gjorde for første (og siste...) gang denne måneden var spinning. Jeg har alltid trodd det var ubehagelig, men følelsen av at setet ligger inni deg 5 dager etterpå er noe jeg ikke unner min verste fiende engang! haha.

 

Synes dere slike innlegg er gøy å lese og noe jeg burde fortsette med? 

Oppskrift på Thai-wok


Nå er det virkelig lenge siden jeg har lagt ut oppskrifter her, og i går lagde jeg en veldig improvisert Thai-wok som smakte utrolig godt, så jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Jeg er jo veldig glad i sterk mat, så om du ikke liker det ville jeg kuttet litt ned på chillien og krydderet. Denne oppskriften holder til 3 porsjoner.

Du trenger:

2 kyllingfileter |1 pk Asia-wok grønnsaker | 1/3 pk eggnudler | tandoorikrydder | chillipulver | paprikapulver.| 1/2 løk | 2 chilli | basilikum | 1 boks kokosmelk | ris | naan brød | saften fra 1/2 lime | 1/2 pose cashewnøtterSlik gjør du:

Stek kyllingfiletene sammen med løk og chilli. Krydre med tandoorikrydder, chillipulver og paprikapulver. Kok opp eggenudlene. Stek grønnsakene, og hell oppi de ferdigstekte kyllingfiletene og nudlene. Ha oppi basilikum og kokosmelken. Stek til kokosmelken har "trukket inn" i de andre ingrediensene. Ha limesaften og cashewnøttene oppi. Kok opp ris og stek naan brødet. 

Vel bekomme!

#oppskrift #middag #middagstips

Love the trees until their leaves fall off, then encourage them to try again next year


For en fantastisk morgen jeg har hatt! Det var utrolig varmt ute, men samtidig veldig friskt. Men også vindstille. Søsteren min, Connie og jeg har nettopp kommet hjem fra tur, noe som var utrolig godt. Kan ikke huske sist jeg bare ruslet ute uten mål og mening engang. I tillegg så var jeg ute litt tidligere på morgenen for å fore min dråpe-addiction, haha! Håper dere får en fin dag videre ♥ Senere kommer en oppskrift på Thai-wok som jeg likte utrolig godt.

Favoritter i september


Det har jo nesten blitt en tradisjon å ha et innlegg i slutten av måneden med favorittproduktene her på bloggen, så denne måneden kan jo være intet unntak. Og det virker som om dere også liker dem? Disse innleggene her har faktisk blitt favorittene mine, hehe. Så da er det vel bare å kjøre på!

NAILS INC. LONDON. Dette er uten tvil min nye favorittfarge på neglene. Påføringskosten er litt vrien, men fargen er superfin og sitter lenge på. Og i tillegg trenger jeg bare å legge et lag, noe som er veldig greit ettersom jeg pleier å få mange bobler i neglelakken om jeg har to lag. Fargen heter "Victoria" og er en nydelig, dyp burgunderfarge.

NYX LIQUID ILLUMINATOR. Denne illuminatoren er skikkelig fiffig og veldig drøy i bruk. Synes den gir akkurat passe skimmer på kinnbena, i tillegg tørker den fort så den ikke blir gnidd ut i hele trynet.

NYX MATTE LIPSTICK. Ennå en favoritt fra NYX, men denne bruker jeg nesten hver dag. Den gir ethvert trøtt tryne et løft. Den er også veldig matt, så den "sklir" ikke sånn (hvis det gir mening) noe jeg liker veldig godt. Jeg har mange leppstifter fra matte-serien til NYX, men denne heter "Alabama" og er min absolutte favoritt.

MAKEUP MEKKA CONCEALER. Haha, virker nesten som om jeg skifter concealer hver måned, men denne er utrolig grei i hverdagen siden man ikke trenger koster og slike ting for å påføre den. Gir også utrolig dekkevne, men den er aller best om den blir oppbevart på et litt kaldt sted.

Hva er dine favoritter for denne måneden?

Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Mitt navn er Iselinn Andersen, jeg er enogtyve år gammel og bor i den lille kommunen i havgapet - Lindesnes. Her bor jeg i et hus langt ute på landet men samboeren min, hunden vår og kattene våre. Min største lidenskap er fotografi, og det er hovedgrunnen til at jeg begynte å blogge i 2012. Her kan du lese om alt fra fototips, min interesse for mote og skjønnhet, interiør og matoppskrifter. Legg meg gjerne til som venn :-)

KONTAKT:
iselinnandersen@hotmail.nohits