Iselinn Andersen - ☮

Fototips: Slik får du fine rakettbilder


Neimenn, hei dere! Nå er det utrolig lenge siden jeg har vært innom her. Har vært innom for å sjekke loggen og litt andre greier, men ellers har det vært helt stopp fra min side. Også uten å si ifra engang, beklager dette! Men jeg er så utrolig overrasket over at dere har vært innom bloggen min selv om jeg ikke har vært aktiv på over en måned. Det er faktisk helt utrolig! Nå er jo julestria over og Christopher og jeg har nettopp flyttet inn i huset (skal såklart oppdatere dere med oppussingen underveis) og selv om det fortsatt er mye å gjøre følte jeg tiden var inne for å blogge litt igjen. Og jeg har virkelig savnet det! 


Godt nytt år alle sammen! Selv om det faktisk er et par timer til, ønsker jeg dere alle det beste i det nye året som kommer. Er du som meg og ikke skal hive deg paljettkjolen og dra på tidenes rølpefest? Da er faktisk rakettfotografering noe som er utrolig morsomt å holde på med. Men, det er også utrolig vanskelig! I fjor slet jeg skikkelig, da det omtrent var stiv kuling og jeg måtte tviholde på stativet for at det ikke skulle fly avsted, haha. Så av alle bildene jeg tok i fjor, var det omtrent bare et som var bra nok. Forhåpentligvis blir været litt bedre i år, så jeg tenkte å dele mine beste tips til dere slik at dere også kan ha et flott fotominne over nyttårsaften 2014!Det aller, aller viktigste for å få brukbare bilder på nyttårsaften er disse to tingene. Her er det viktig å huske på at lukkertiden skal være lang og blenderåpningen skal være liten. Blenderåpningen bestemmer hvor mye lys som slippes inn igjennom objektivet. Og her hadde jo kanskje det naturlige vært å velge en stor blenderåpning for mye lys, men da mister man muligheten til å få mange raketter skarpe. Nemlig fordi stor blenderåpning = liten dybdeskarphet. På disse bildene jeg tok i fjor hadde jeg for eksempel 10 sekunder lukkertid og blenderåpningen på f/13. Og noe omkring disse tallene fungerte best for meg. Husk at det kan være vanskelig å bare kopiere disse tallene, da det kan hende du skal stå et sted med mindre eller mer lys enn på disse bildene.

Til nyttårsbilder vil jeg absolutt ikke anbefale deg en 50mm portrettlinse, men heller et objektiv som er fra 18mm og nedover. Da får man med seg mye mer. 

Stativ er virkelig et must til denne typen bilder. Ta gjerne med deg en fjernkontroll (trådløs eller ei spiller ingen rolle) eller bruk kameraets egne innebygde timer. Bruk gjerne 2 sekunder. Dette er for at din egen finger ikke skal forstyrre kameraets stabilitet på stativet.

Jeg velger alltid manuell fokus på denne typen fotografering. Kameraet har fryktelig vanskelig for å fokusere selv under disse omstendighetene, og man kan fortere få tatt et bilde, slik at man slipper å vente på den evige fokuseringen på mørkeste natta..

Hold ISOen på det laveste tallet som mulig, altså 100. Jeg oppfordrer ofte til å leke med ISOen, men dette er ikke riktig tidspunkt. Siden mesteparten av bildet kommer til å bli mørkt og svart vil ISOen bare støye til det hele. 

De aller fineste bildene får du nok ved å stå på en liten topp over en by/ et tettsted. (I fjor tok jeg bildene på Uranieborg i Mandal om noen i nærområdet ikke aner hvor de skal gå)

Som sagt: Ha et godt nytt år, dere! Her skal det bare feires stille og rolig i det nye huset med 3-retters og god vin og film. Håper alle får en fantastisk feiring, uansett hva dere skal!


Likte du disse fototipsene? Sjekk gjerne ut andre fototips jeg har skrevet: 

- Fototips for bloggere

- 5 personlige fototips

- Hva de forskjellige funksjonene gjør


 

Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Mitt navn er Iselinn Andersen, jeg er enogtyve år gammel og bor i den lille kommunen i havgapet - Lindesnes. Her bor jeg i et hus langt ute på landet men samboeren min, hunden vår og kattene våre. Min største lidenskap er fotografi, og det er hovedgrunnen til at jeg begynte å blogge i 2012. Her kan du lese om alt fra fototips, min interesse for mote og skjønnhet, interiør og matoppskrifter. Legg meg gjerne til som venn :-)

KONTAKT:
iselinnandersen@hotmail.nohits