Iselinn Andersen - ☮

Get juiced to it!


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

- 2 epler, 2 gulerøtter, 2 appelsiner. Ready, set, juice! -


God kveld og god mandag dere! Huff, i dag har virkelig ikke vært min dag, til tross for en nydelig start på dagen. Fikk en oppskrift til juiceren i går som jeg bare måtte prøve hos christinestol.blogg.no og den smakte helt nydelig. I tillegg er det meatless monday her i hus, noe som vil si ingen kjøtt hverken til frokost, middag eller lunch. Vi fikk et toastjern til jul som er perfekt til å lage ostesmørbrød i, og det er jo så ufattelig godt! Men ja, dagen videre ble ikke noe suksess, haha. Jeg har nemlig blitt syk, med ekstremt vondt i halsen og ørene, imens jeg dro meg igjennom Coop Obs for å handle inn mat til uka som kommer og støvsuger. Da jeg endelig kom hjem ville jeg bare slenge en tripple cheese pizza i ovnen og sette meg ned å se Friends på Netflix. Men ikke før jeg brant meg 3(!) ganger. Blir mye syting på bloggen i det siste, men må jo få det ut en plass, haha.

Nei, tror jeg runder av her og kryper tilbake til sofakroken jeg var i. Har du juicemaskin? Og hvordan har mandagen din vært?

Forslag til ukesmeny


Åhåi, min aller første ukesmeny post! Vi har innfridd et løfte til oss selv om at vi kun skal handle en dag i uken, noe som vil si at søndag er planleggingsdagen. Det tar tid å handle inn for en uke, men det er så utrolig deilig å vite at det er en hel uke til neste gang. Vips, tid og penger spart. Jeg sitter her og planlegger middagsuken som kommer selv, og siden jeg vet det er ganske mange der ute som driver med det samme tenkte jeg å komme med litt inspirasjon til dere. Hjemmelaget tomatsuppe.

Hjemme hos oss har mandag blitt meatless monday, så her er det ingen kjøtt hverken på brødskiva eller middagstallerkenen. Denne tomatsuppen er veldig mettende og fyldig, og smaker ikke halvveis det samme som en posesuppe gjør. Rett og slett knallgodt. Her finner du oppskriften (dropp såklart egget om du vil ha det kjøttfritt du også)


Laks med ovnsbakte grønnsaker.

Dette er blitt ny favoritt i huset! Vi skal prøve å spise fisk til middag en gang i uken, og med denne retten er det ikke så vanskelig. Den lager faktisk talt seg selv også. Ville gjort en liten endring enn oppskriften: Legg potetene i en ildfast form for seg selv med olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i 40 minutter på 200 grader i en ildfast form med smør og maldonsalt i og aliminiumsfolie over. Legg på fisken og ha i 20 minutter med aliminiumsfolie over. Stek potetene i en time. Her finner du resten av oppskriften.

Sunne pannekaker.

Pannekaker er utrolig digg til middag, men i en sunn hverdag er disse virkelig en super løsning. De er utrolig enkle, krever bare 3 ingredienser og smaker mye bedre enn de høres ut til, hehe! Her finner du oppskriften.


Thai-wok.

Litt orientalsk er alltid godt! Denne thai-woken var noe jeg slang sammen etter jeg hadde vært på den utrolig deilige thai restauranten i Oslo som heter Rice Bowl og prøvde å lage noe tilsvarende, siden jeg hadde fått helt dilla på smaken. Her finner du oppskriften.

Chop suey med svinekjøtt.

Enkel, sunn og og en spicy start på helgen! Her finner du oppskriften.


Alle vet at det er kun pizza eller taco som duger på lørdager!

Kremet fiskesuppe.

Kanskje litt mye med laks to ganger i uken, men jeg elsker laks! Så jeg tok det med allikevel, hehe. Denne fiskesuppen er utrolig god, men tar litt tid å lage. Dessuten synes jeg suppe er sterkt undervurdert. Her finner du oppskriften.
Hva synes dere? Burde jeg kanskje gjøre dette til en fast post i uken? Og lager du ukesmeny?

 

#oppskrift #middag #middagstips

Oppskrift på ovnsbakt laks


Nå tenkte jeg det var på tide med en ny oppskrift her på bloggen. Jeg eksperimenterer ikke så altfor ofte med fisk, men dette synes jeg ble så godt at jeg rett og slett ville dele det med dere! Det som er så dumt er jo at lyset har minsket ganske mye når vi setter oss til for å spise i 5-tiden, så bildene er jeg ikke akkurat så stolt over.. Uansett, her kommer oppskrift!

Du trenger:

Naturell laksefilet | brokkoli | gulrot | paprika | vårløk | rødløk | hvitløk | poteter | chilli | lime | olje | timian | oregano | salt | pepper

Her kan man forsåvidt bruke nøyaktig de grønnsakene man vil selv, og bestemme mengden alt ettersom hva man liker best. Vi var 4 personer og det ble mer enn nok.

Skru ovnen på 200 grader. Ha alle grønnsakene (bortsett fra chilli, timian, oregano og lime) oppi en ildfast form. Ha litt olje, salt og pepper over.

Lag en egen oljeblanding med timian, oregano, chilli og saften fra en halv (liten) lime og bland godt. Legg laksen på toppen av formen og ha denne blandingen over laksen med litt salt og pepper på.

La formen stå i ovnen i ca 1 time og 15 minutt med aluminiumfolie over for at grønnsakene skal bli bakt ordentlig. Laksen ble absolutt ikke tørr, faktisk den mest saftige laksen jeg noengang har laget.

Server med tzatziki eller rømme. Dette var utrolig lettvint og utrolig godt! Håper det smaker 

 

#oppskrift #middag #middagstips

Oppskrift på Thai-wok


Nå er det virkelig lenge siden jeg har lagt ut oppskrifter her, og i går lagde jeg en veldig improvisert Thai-wok som smakte utrolig godt, så jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Jeg er jo veldig glad i sterk mat, så om du ikke liker det ville jeg kuttet litt ned på chillien og krydderet. Denne oppskriften holder til 3 porsjoner.

Du trenger:

2 kyllingfileter |1 pk Asia-wok grønnsaker | 1/3 pk eggnudler | tandoorikrydder | chillipulver | paprikapulver.| 1/2 løk | 2 chilli | basilikum | 1 boks kokosmelk | ris | naan brød | saften fra 1/2 lime | 1/2 pose cashewnøtterSlik gjør du:

Stek kyllingfiletene sammen med løk og chilli. Krydre med tandoorikrydder, chillipulver og paprikapulver. Kok opp eggenudlene. Stek grønnsakene, og hell oppi de ferdigstekte kyllingfiletene og nudlene. Ha oppi basilikum og kokosmelken. Stek til kokosmelken har "trukket inn" i de andre ingrediensene. Ha limesaften og cashewnøttene oppi. Kok opp ris og stek naan brødet. 

Vel bekomme!

#oppskrift #middag #middagstips

Oppskrift på hjemmelaget saftis


Åhh, nam! Jeg var en tur på IKEA da jeg fant disse beholderne til å lage saftis med, og jeg tenkte tilbake på da jeg var liten og søstrene mine alltid pleide å kjøpe inn masse saft og lage kjempegod is. Jeg bestemte meg for å eksperimentere litt med friske bær også, og resultatet var bare kjempegodt! Denne isen har rett og slett ikke et gram tilsatt sukker, så med andre ord kan du spise denne hver dag! Har allerede gitt noen til tantebarna mine, så jeg kan trygt si at disse falt i smak blant den yngre garde også.

 

Du trenger til 8 is:

4 mellomstore jordbær

6 moreller

En klase med druer som er omtrent like stor som håndflaten din (steinfrie)

Zeroh villbringebærsaft

Blender

Saftis holder (kjøpte mine på IKEA for 15 kr)Slik gjør du:

Rens bærene for stener og stilker, og vask dem godt.

Bland saft slik at det blir 3 dl væske.

Legg alt oppi blenderen og kjør i et minutt.

Legg så miksturen oppi beholderne og legg i frysen et par timer.

Server og nyt!Pleier du å lage hjemmelaget saftis?

Lunch in the sun


Åhhh, første utelunch er herved fortært. I dag prøvde jeg meg på spekeskinke i omeletten, noe som faktisk var overraskende godt. Stranda skinke kan man virkelig bruke til alt! Wraps, omelett, pizza - you name it! Været er virkelig nydelig i dag, og det føles bare så utrolig deilig å vite at vi har hele sommeren foran oss! Jeg har planlagt tur til Hove og London, mange båtturer og hytteturer. Årets sommer skal bli tidenes beste! 

 

Håper alle koser seg masse i sola i dag! Hva har du planlagt å gjøre i sommer?

Oppskrift på kremet fiskesuppe


Hei alle sammen og god mandag! I går var det jeg som stod for søndagsmiddagen, så jeg slo til å lagde noe jeg er veldig glad i, nemlig kremet fiskesuppe. Tenkte å dele med dere oppskriften som jeg brukte, og den er jeg i grunnen veldig fornøyd med. 

Du trenger (til 4 personer):

900 gram valgfri fisk (jeg brukte laks) ♥ 400 gram ferske reker ♥ 4 gulerøtter ♥ 1,5 purreløk ♥ 1 l melk ♥ 9 dl vann ♥ 3 dl matfløte ♥ 4 fiskebuljong terninger ♥ 2 eggeplommer ♥ 3 ss smør ♥ 4 ss hvetemel ♥ gressløk ♥ sitron


Slik gjør du:

1. Kok opp melka og vannet i en gryte på middels varme

2. I mellomtiden kutter du opp gulerøttene, purreløken, fisken og skreller rekene

3. Når suppa begynner å koke legger du i fiskebuljongen slik at de løser seg opp

4. Ta en ny gryte og smelt 3 ss smør og legg i de oppkuttede grønnsakene, la dette godgjøre seg litt

5. Ta oppi hvetemelen sammen med grønnsakene, og rør til det ikke er flere klumper

6. La grønnsakene koke i suppa i ca 3-4 minutter

7. Legg fisketerningene oppi suppa og la dette putre i ca 10 minutter

8. Ta suppa bort fra varmen og bland sammen matfløten sammen med eggeplommene, og hell blandingen oppi suppa. Rør forsiktig

9. Rett før servering legger du oppi rekene og klipper litt gressløk til å ha i suppa.

10. Server gjerne med varme rundstykker til og skvis litt sitronsaft på toppen.

 

Jeg jukset litt og kjøpte ferdiglagde ciabattaer til å servere til suppa, men pimpet dem opp litt. Slik gjør du:

1. Varm ca 3 ss smør til 8 rundstykker og pensle dem med det varme smøret

2. Legg på litt finhakket hvitløk, oppklippet persille, fingersalt og mozarella

3. Sett de inn i ovnen og server dem glovarme sammen med fiskesuppa
Liker du fiskesuppe?

 

#oppskrift #middag #middagstips

Frokostfavoritter


I det siste året har jeg skjerpet meg utrolig mye når det gjelder mitt eget kosthold. For et år siden spiste jeg aldri frokost, og hvis jeg gjorde det var det gjerne loffbaguett med reker og majones på fra kantina på skolen. Dyrt og ikke så veldig sunt akkurat. Så jeg tenkte rett og slett å vise dere mine ynglingsfrokoster, som smaker godt, er billige, enkle å lage og ikke minst sunne. Dessuten prøver jeg å styre unna brød så godt jeg kan, gir meg bare unødvendig mageknip, hehe. Jeg er vanemenneske med stor V, så hos meg går det ofte i det samme når jeg har funnet ut av at noe er godt, og dette er mine favoritter for tiden:

 

Spicy omelett:

Jeg er utrolig glad i omeletter, men denne tror jeg må være favoritten! Du trenger egg, skinke, tomater i skiver, chillibiter, cayennepepper, peppermix, basillikum og mozarella.

Avocado og spekeskinke i wraps:

Så utrolig godt, og overraskende enkelt. Du trenger fullkornswrap, en moden avocado, salt, peppermix og Stranda skinke.


Sunne og enkle pannekaker 

Disse smaker kjempegodt og metter lenge. Du trenger (1 porsj) 1 egg, 3 SS havregryn, 3 SS mager cottage cheese og syltetøy uten sukker. Snadder!


Epler og cottage cheese:

Her trenger du kun en skål med mager cottage cheese, oppskjærte eplebiter og kanel. Superenkelt!

 

 

Hva er dine frokostfavoritter?

Oppskrift på chop suey med svinekjøtt


Chop suey er en enkel og veldig god hverdagsrett, og min personlige favoritt på kinarestauranter. Og i tillegg er den sunn! Her kommer en kjapp og grei oppskrift på en av mine ynglingsretter. Du kan selv velge om du vil bruke kylling, biff eller svin.Kjøp strimlet svinekjøtt og spar deg for en masse bry. Vend 500 g svinekjøtt i maizena og stek det. Husk at svinekjøtt alltid må være gjennomstekt. Ta ut kjøttet og wok blomkål, gulerøtter, minimais, vårløk, løk og vannkastanjer. Legg kjøttet tilbake i pannen og tilsett 3 dl ferdig utblandet hønsebuljong. Smak til slutt til med østerssaus, soyasaus og salt og pepper. Server med fullkornsris. Og husk; det smaker ennå bedre om du spiser det med spisepinner!

 

#oppskrift #middag #middagstips

Oppskrift på sunn og enkel sjokoladesmoothie


God torsdag dere! Nå har jeg endelig fått ryddet og vasket skikkelig på rommet mitt, aner faktisk ikke hvor lenge jeg har utsatt det, haha! Etterpå var det skikkelig godt å sette seg ned med en kjempegod smoothie! Den er faktisk superenkel, og også sunn! Så denne kan du fint drikke på en helt vanlig torsdag med goooood samvittighet, også smaker den heftig godt! Denne oppskriften er mer enn nok til 2 personer, eller hvis du vil slenge litt inn i kjøleskapet til senere.Håper alle får en knall dag videre! Jeg skal tilbringe den i senga med netflix og pys <3

Oppskrift på double chocolaty chip frappuchino fra Starbucks


 

Åh NAM! Jeg har hatt dilla på double chocolaty chip frappuchino helt siden jeg fikk smaken på det i New York! Nå savnet jeg det sånn at jeg rett og slett bestemte meg for å lage det selv. Som dere kanskje har fått med dere til nå så er jeg tidenes sjokoladejente, og synes egentlig ostekake er en fornærmelse for ordet kake. Haha! Uansett, meg og mamma trengte en liten humørstarter og da slo jeg rett og slett til. Må kanskje lage denne til dessert i morgen også? Farfar kommer nemlig hjem etter 3 måneder i Tanzania, skal bli himla godt å få han hjem igjen <3
 

Hvis du heller vil bruke den ferdig piskede kremen man kjøper i butikken, så kan du selvfølgelig det! Men hvis du lager selv må du passe på så du ikke pisker for lenge. Ikke langt fra krem til smør, hehe.

 

Dette var rett og slett himmels, og absolutt ingen slankekost, haha. Men det er faktisk lov å unne seg noe ekstra av og til! Håper alle får en fantastisk lørdag :-)

Hjemmelaget tomatsuppe


I dag har jeg gjort noe for første gang, nemlig lage suppe helt fra bunnen av! Har hørt det er "like enkelt og raskt som posesuppe", det er bare bullsjait! MEN det smakte hiiiimmelsk, så tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere.

 

Du trenger:

2 sjalottløk

3-4 fedd med hvitløk

1 chilli

2 SS tomatpurè (jeg brukte änglamark)

2 bokser hakkede tomater (brukte änglamark her også)

7,5 dl grønnsakskraft

Salt og pepper

Egg

Fullkornspasta/ macaroni

 

Slik gjør du:

Fres sjalottløk, hvitløk og chilli et par minutter på middels varme med en god olje. Tilsett tomatpurèen og rør godt om. Kok opp grønnsakskraften, pastaen og eggene i mellomtiden. Tilsett de hakkede tomatene sammen med løkene og purèen og rør. Hell grønnsakskraften oppi suppa og bruk gjerne stavmikser i et par minutter til suppa blir jevn. Kok opp i ca 20 minutter. Ta vannet av pastaen og tilsett dem i suppa de siste 2-3 minuttene. Smak til med salt og pepper. Server med egg og gjerne noen gode rundstykker!

Enkel men superdigg banansnacks


Tenkte jeg skulle vise en utroooolig god snacks man lager lett som bare det, og som smaker suuuupergodt! 

Jeg brukte JIF extra crunchy peanut butter (den eneste plassen jeg vet de selger denne i Norge er på Lista, men finnes jo mange gode peanøttsmør her hjemme også. Jeg liker iallefall extra crunchy best) og 70% kokesjokolade. Jeg brukte 8 ruter til 4 banansnacks.

Skjær opp bananene i små biter som vist ovenfor, og legg peanøttsmøret i mellom. Legg derretter bananene inni en boks og legg den i fryseren i omtrent en time. Smelt så sjokoladen i vannbad, og legg bananene oppi den smelta sjokoladen og snu den slik at den får sjokolade overalt. Så legger du bananene tilbake i fryseren i ca 15 minutter. Vips, nå har du en kjempegod snacks som ikke er vanskelig eller tidskrevende i det hele tatt! Smaker forresten himmel  


Mmm, så utrooolig godt! Spesielt med en kopp te til. KOS DERE! Det er jo faktisk fredag  

Edderkoppmuffins til halloween


God dag! Eller er det mer passelig å si happy halloween i dag kanskje? Nå har jeg faktik tenkt å dele min første muffinsoppskrift til dere. Kanskje den kommer litt sent for dere som allerede har kjøpt inn godteri til i dag, men kan kanskje passe til dere som skal feire i helga? Dessuten er dette er knallgod muffinsoppskrift helt til vanlig også. Dette er en oppskrift for deg som liker sjokolade på sjokolade på sjokolade. Haha! Jeg elsker nemlig slike oversøte ting, og sjokolade er uten tvil min favoritt. Her er iallefall oppskriften:
Ingredienser:

3 egg

2 1/2 dl sukker

2 dl hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

4 ss kakao

100 g smør (smeltes og avkjøles)

 

Fremgangsmåte:

Først pisker du egg og sukker til eggedosis, deretter blander du inn de tørre ingrediensene i eggedosisen. Tilsett smøret til slutt. Stekes på 220 grader i ca 10-15 minutter. Fyll muffinsformene 2/3 fulle.

 

 

Frostingen

Ingredienser:

200 gram margarin

4 ss kakao

350 gram melis

4 ss kakaomelk (jeg brukte den fra Q-meieriene)

 

Fremgangsmåte:

Smelt margarin og hell oppi kakaoen. La dette koke i 1 minutt. Avkjøl deretter. Bland melis og sjokolademelk i en bolle til dette får en jevn konsistens. Tilsett smørblandingen og pisk godt. Sett til slutt til avkjøling.

 

Pynten

Hakk opp ca en 1/3 rute melkesjokolade til hver muffins. Ta to lakrisstenger og kutt de opp til å passe til størrelsen på muffinsen. Ta røde nonstop og kutt dem i midten. 

Og voilà! Slik har du edderkoppmuffins til halloween. Disse skal serveres til tantebarna mine som kommer på døra senere i kveld (er ikke så fryktelig mange som går knask eller knep her ute) så da skal vi kose oss! Håper oppskriften falt i smak og at det er mange sjokoladeelskere der ute.

Forresten har jeg en konkurranse hvor du kan vinne sminke her på bloggen! Meld deg på HER.

Superenkle og sunne pannekaker


Hei dere! Går litt tid imellom hvert blogginnlegg her, har ikke kommet helt i gang etter ferien og i tillegg har jeg vært ganske dårlig i de siste dagene også. Men nå skal dere få en knallgod oppskrift på pannekaker ifra meg! Hvis du er som meg og ikke liker når ting smaker kjempesunt så er disse perfekte for deg, i tillegg til at de er latterlig enkle å lage. Kan vel ikke bli bedre enn det?

 

Denne oppskriften er perfekt til en lunch for 2 personer:

Bland 3 ss mager cottage cheese, 3 ss havregryn, 3 egg og litt vann og bruk en stavmikser eller liknende for å få en fin konsistens. Topp med bringebær, blåbær, banan eller noe annet digg. Eventuelt syltetøy uten sukker.

 
Stikkord:
Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Mitt navn er Iselinn Andersen, jeg er enogtyve år gammel og bor i den lille kommunen i havgapet - Lindesnes. Her bor jeg i et hus langt ute på landet men samboeren min, hunden vår og kattene våre. Min største lidenskap er fotografi, og det er hovedgrunnen til at jeg begynte å blogge i 2012. Her kan du lese om alt fra fototips, min interesse for mote og skjønnhet, interiør og matoppskrifter. Legg meg gjerne til som venn :-)

KONTAKT:
iselinnandersen@hotmail.nohits