Iselinn Andersen - ☮

Favorittfeatures i photoshop: Slik redigerer jeg bildene mine.


I spørsmålsrunden jeg hadde for litt siden var det en del som spurte hvordan jeg redigerer bildene mine. Det er jo ikke lett å svare på, for alle bildene er jo forskjellige og redigeres på forskjellige måter. Men her kommer et innlegg som viser hvilke features jeg bruker aller mest når det gjelder photoshop. Jeg bruker både photoshop og camera raw. Jeg har dessuten CS5, så for dere som har andre versjoner av photoshop så blir det nok seende litt forskjellig ut.

Slik ser bildet ut rett fra kameraet, uten noen som helst redigering.

Slik ser det ut etter to minutter i photoshop.

 

 

Først åpner jeg bildet i camera raw programmet. Her blir mye av grovarbeidet gjort. Dette programmet er også uhyre enkelt, da alt er egentlig bare spaker du drar i til du er fornøyd. De tingene jeg oftest bruker her er temperature, exposure, recovery, fill light, black, brightness og contrasts. Jeg bruker nesten aldri de andre, bortsett fra saturation hvis jeg vil gjøre bildet sort/hvitt.

 

 

Det aller første jeg gjør i selve photoshop-programmet er å justere cuves (Ctrl+M) og lager det omtrent i den buen du ser i bildet til høyre. I curves kan man gjøre utrolig mye gøy med et bilde, så anbefaler alle å bruke denne og leke seg litt rundt.

 

 

Så kommer det som er absolutt helt uunværlig for meg, nemlig oppskarping av selve bildet! Jeg bruker unsharp mask, som du finner under sharpen i filterseksjonen. Her kan du velge hvor skarpt det skal bli, og hvilken type skarphet man vil ha. Jeg hadde virkelig ikke klart meg uten denne.

 

 

Så bruker jeg noe som heter "offset". Denne gir bildene et slags hvitt "slør" som jeg synes er kjempepent. Du trenger ikke legge til så mye for at effekten kommer frem. Dette er spesielt fint på bilder med mye sort i seg.

 


Også bruker jeg brightness/contrast til å "jevne ut" det hvite sløret slik at det ikke skal bli for markant.

 Helt til slutt liker jeg å dra litt i spakene på color balance. Som regel bruker jeg bare yellow-blue. Denne skaper ofte litt kontraster med selve fargene i bildet, og jeg synes det blir mye mer interessant. 

 

Håper dette var til hjelp for noen! Holder på med et foto-innlegg også til dere, siden dette også ble etterlyst. Ha en fin lørdag, dere 

HDR bilder: Få effekten med kun et bilde


Jeg hadde et innlegg tidlige hvor jeg viste hvordan man lager HDR bilder i photoshop og hvordan man må gå frem. Det innlegget kan du lese her. I denne omgangen skal jeg vise dere hvordan dere får HDR-effekten med kun et bilde. Det er superenkelt, og gøy med noe annerledes! Legg merke til at jeg bruker Adobe Photoshop CS5, og fremgangsmåten kan variere på forskjellige photoshoptyper.

 

For å gjøre dette trenger du ikke å gjøre noe spesielt med kameraet ditt, bare ta et bilde du vil få en spesiell effekt på. Så åpner du photoshop. Trykk på image, adjustments, HDR toning...

 

Da får du opp en slik boks, dra på spakene til du får ønsket resultat, trykk OK.

 

Til slutt lagrer du bare bildet ditt, og viola! Du har et bilde med HDR-effekt uten å ha mange forskjellige bilder oppå hverandre. Denne metoden er superenkel, og grei å vite om du har skikkelig lyst på en HDR-effekt, men du glemte å ta flere bilder - eller om bildene du tok ikke ble helt like.

Dette er bildet jeg begynte med: Dette ble resultatet (har kun brukt HDR-toning og beskjæring)

 

Et annet eksempel hvor jeg også kun har brukt HDR-toning og beskjæring:

 

Håper dette innlegget var til hjelp for noen :-)

HDR bilder: Hva det er og hvordan man gjør det


HDR er forkortelse for høyt dynamisk omfang eller HDRI som er High dynamic range imaging på engelsk. Dette er en fototeknikk hvor man tar flere bilder fra overeksponeringer til undereksponeringer av samme motiv. Det gir ofte en veldg kul effekt. I dette innlegget skal jeg vise deg en enkel måte å lage HDR bilder med flere lag. Jeg har brukt Adobe Photoshop CS5, så fremgangsmåten kan variere på de forskjellige typer photoshop.

For å kunne ta HDR bilder er det lurt å bruke stativ, eller finne et stabilt sted der kameraet kan hvile. Ta bilder som helt undereksponert, perfekt eksponert og helt overeksponert, og gjerne noen fler imellom de også. Husk å stille inn på manuell fokus, og kun bruke lukkeren til å justere eksponeringsverdien - ikke blenderen!

FLERE LAG:

Når du har tatt alle bildene, går du inn i photoshop, file, automate, merge to HDR proDa får du opp denne boksen hvor du velger filene du skal bruke. Merk dem og trykk open.Når du har valgt bildene du skal bruke jobber photoshopen med å legge alle lagene sammen til ett, og til slutt får du opp denne boksen hvor du kan gjøre det litt mer slik du vil ha det. Bruk 'preset' helt øverst for å få det grunnlaget du vil ha. Når du er ferdig trykker du OK, og lagrer bildet. Dette er bildene jeg la oppå hverandre:Som ble til dette:

 

Håper dette var til hjelp for noen. Del 2 om hvordan man gjør det med bare et bilde kommer snart.

Liker du slike innlegg, og synes du jeg burde ha flere av dem?

Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Mitt navn er Iselinn Andersen, jeg er enogtyve år gammel og bor i den lille kommunen i havgapet - Lindesnes. Her bor jeg i et hus langt ute på landet men samboeren min, hunden vår og kattene våre. Min største lidenskap er fotografi, og det er hovedgrunnen til at jeg begynte å blogge i 2012. Her kan du lese om alt fra fototips, min interesse for mote og skjønnhet, interiør og matoppskrifter. Legg meg gjerne til som venn :-)

KONTAKT:
iselinnandersen@hotmail.nohits